CiddiGazete- ABB Meclisi'ndeki Cumhur İttifakı üyelerinin ASKİ'yi iflasa sürükleyerek Ankara'daki altyapı çalışmalarına sekte vurma operasyonu Mansur Yavaş'ı durduramadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu çerçevede yeni strateji geliştirme sürecinde üniversite öğrencilerinin beslenme ihtiyacından taviz vermedi.

Ekonomik çöküntü nedeniyle ülkenin bütününde yaşanan gıdaya erişim zorluğundan öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine ücretsiz öğle yemeği ikramına başladı.

Başkent'te okuyan üniversite öğrencilerine seslenen Başkan Yavaş, "Ankara hepimizin evi" diyerek ilk etapta dört üniversitede başlayan ücretsiz sıcak yemek ikramının yakında tüm üniversitelerde uygulanacağını duyurdu.

Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Öğrencilerin daha rahat ve konforlu bir eğitim hayatı yaşamaları için çalışmalara devam ediyor; Gazi, Hacı Bayram Veli ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde 4 çeşit ücretsiz sıcak yemek ikramını başlatıyoruz. Yakında tüm üniversitelerimizdeyiz.

2 BİN ÖĞRENCİYE 4 ÇEŞİT YEMEK İKRAMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, BelPa Mutfak'ta hazırlanan günlük 4 çeşit yemeği üniversite öğrencilerine ulaştırıyor. 3 Ekim tarihinde başlayan uygulamada günlük hazırlanan sıcak yemekler, ilk etapta Gazi ile Hacı Bayram Veli Üniversitelerinin Beşevler yerleşkeleri ve Yıldırım Beyazıt Esenboğa ile Çubuk KYK yerleşkelerindeki yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaştırılıyor. ABB’nin sıcak yemek hizmeti, hafta içi her gün 14.30 ile 17.30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, şimdilik Ankara'nın 4 noktasında gerçekleştirilen uygulamayla ilgili şunları söyledi:

"Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak şehrimize okumak için gelen ve aileleri tarafından emanet edilen gençlerimizin sağlıklı ve nitelikli gıdaya ulaşabilmesi için Ankara'nın 4 noktasında öğrencilerimize 3 Ekim tarihinden itibaren ücretsiz yemek hizmeti vermeye başladık. Giderek ağırlaşan ekonomik koşullar altında öğrencilerimizin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz geleceğimiz için gençlerimize güveniyoruz, gençlerimiz de bize güvensinler."