CiddiGazete- TBMM'deki Ankara milletvekillerinin 27. yasama döneminin başlangıcından bu yana yaptıkları çalışmaların karnesi çıkarıldı.

Buna göre, 27. yasama döneminde Ankara vekilleri arasından TBMM'ye en çok yasa teklifi sunanlar, muhalefette olmalarına karşın CHP'liler oldu.

CHP'nin Ankara milletvekilleri toplam 136 yasa teklifi verdi. Ayrıca Millet İttifakı'nın Ankara milletvekilleri bu dönemde toplam bin 920 soru önergesi sundu.

CHP'nin Ankara milletvekillerinden Levent Gök 81 araştırma önergesiyle, tüm partilerin Ankara vekilleri arasında en çok araştırma önergesine imza attı.

CHP’li Gamze Taşcıer 39, CHP'li Murat Emir 35 ve CHP'li Servet Ünsal ise 6 araştırma önergesi verdi.

İYİ Parti'den en çok yazılı soru önergesi veren milletvekili ise 85 önergeyle Halil İbrahim Oral oldu. Oral'ı 64 yazılı soru önergesiyle Şenol Sunat izledi.

MHP'li Nevin Taşlıçay da Cumhur İttifakı milletvekillerinden en çok soru önergesi veren isim oldu.

Taşlıçay, TBMM Başkanlığı'na 17 yazılı soru önergesi sundu. HDP'nin tek Ankara milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir ise toplam 188 soru önergesi verdi ve Meclis’te bulunan 11 yasa teklifine imzasını attı.

Öte yandan AKP’nin Ankara vekillerinin Meclis’in "denetleme" alanı olarak kullanılan soru önergelerinden hiç vermediği görüldü.

Yalnızca 3 araştırma önergesi veren AKP’li vekiller, toplam 7 yasa teklifine imza attı. AKP'li vekillerin Meclis karnelerinin çoğunun "sıfır" olması dikkat çekti.