CiddiGazete- AKP, başörtüsü uygulamasını da içeren anayasa teklifi önerisini Meclis başkanlığına sundu. Teklife TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Tekirdağ Milletvekili" sıfatıyla imza attı.

İçtüzüğe aykırı davranan Şentop, imzasını şu ifadelerle duyurdu: Bugün ülkemizin tarihî dönemeçlerinden birini gerçekleştirme yolunda önemli bir imza attık. Meclis Başkanlığı'na sunulan başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifinin, aziz milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TBMM BAŞKANI İMZA ATABİLİR Mİ?

Şentop'un "Tekirdağ Milletvekili" olarak AKP'nin önerisine imza atması tartışmaları beraberinde getirdi.

şentop 991

"İMZA DA ATAMAZ, OY DA KULLANAMAZ"

İyi Parti'nin hukukçu isimlerinden Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Mustafa Şentop'un içtüzük gereği kanun ve anayasa önerilerine imza atamayacağını, oy da kullanamayacağını söyledi. Bahşi, benzer bir olayın 2010 yılında da yaşandığını, tartışmaların ardından Mehmet Ali Şahin'in öneriden imzasını çektiğini belirtti.

Feridun Bahşi'nin ciddigazete.com'a yaptığı açıklama şöyle:

İçtüzük gereği, meclis başkanı ve başkanlık divanı üyeleri, görevleri gereği dışında imza da atamaz, oy da kullanamaz.

2010 yılında Mehmet Ali Şahin'in başkanlığı sırasında benzer bir olay yaşanmış; o tarihte de aynı tartışma yaşanmış ve imzası çekilmişti.

ŞENTOP'UN İMZASI ANAYASA'YA AYKIRI

Anayasa'nın 94. ve TBMM içtüzüğünün 64. maddesine göre, TBMM Başkanı, partisinin faaliyetlerine katılamaz ve Meclis'te oy kullanamaz.