CiddiGazete- Düne kadar AKP'yi eleştiren DSP'nin makas değiştirmesi partiyi karıştırdı. AKP'nin milletvekilliği teklifini kabul eden ve seçime girmeyeceğini açıklayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a tepki gösteren üst yönetim istifa kararı aldı.

DSP ile ittifakta umduğunu bulamayan AKP, sadece Önder Aksakal'ın desteğini aldı.

İstifa kararını ilk açıklayan isimlerden DSP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Emin Ayyıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bizim siyasetimiz buraya kadarmış" dedi. Bir diğer İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hümeyra Gürsoy da istifasını açıkladı.

emin ayyıldız 77

DSP'den istifa eden ve bunu sosyal medya hesaplarından duyuran üst düzey isimlerden bazıları şöyle:

Dilara Tambova: Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım.

Onur İste: Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Selçuk Karakülçe: Bugün itibarı ile Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Tüm kamuoyuna saygılarımla.