CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, sekiz yıl aradan sonra ilk kez Başkentliler'in hizmetine yeni otobüs sundu.

Otobüslerin hizmete alınması nedeniyle "Hasret Sona Eriyor: Başkent Yeni Otobüsleri İle Buluşuyor" ismiyle tören düzenlendi.

EGO 3. Bölge Yerleşkesinde yapılan törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın konuşmasının ardından Gültekin Uysal, sonrasında da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener kürsüye geldi.

Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın sosyal yardım alan ailelerin çocukları ve köylere sağladıkları ücretsiz internet hizmetine vurgu yaparken gözleri doldu ve ağlamamak için kendisini zor tuttu.

Akşener, Anadolu'ya yaptığı ziyaretlerde internet hizmetinden mahrum kaldığı için binlerce çocuğun EBA erişimi sağlayamadığını, ilkokula başlayalı iki yıl geçmesine rağmen hala okuma-yazma bilmeyen çocuklar olduğunu, bu çocukların psikolojilerinin bozulduğunu, çoğunun da psikolojik destek almaya başladığını söyledi. Meral Akşener acı tabloyu anlatırken gözleri doldu ve Mansur Yavaş'a özellikle bu yönde vermiş olduğu destek için teşekkür etti.

"ÇOK ÇIRPINDIM"

Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Ben bu belediyeler alınabilsin diye bizzat Sayın Kılıçdaroğlu şahidimdir çırpındım. Şahıs olarak çırpındım. Ne için önemli? İşte bugün bu hizmetle ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

- Ne dediler bizler için? "Bunlar iki kazı güdemez" dediler. "Bunlar her şeye karşı" dediler. Bunlar şöyle dediler, bunlar böyle dediler. Bu zihniyeti bu ülkenin yönetiminden göndermenin yolu neydi? Somut bir başarı öyküsü oluşturmaktı.

- Adana'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Ankara'ya, Ankara'dan Antalya'ya uzanan bu belediye seçimlerini alma serüvenini bugün geldiğimiz noktada, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının 13. cumhurbaşkanı olacağına dair inancın, bu arkadaşların da, bu zihniyetin de, bu paralel evrenin içinde ne düşündüklerini, ne yaptıklarını anlayamadığımız bu yönetim anlayışının gerçekten seçmenimizin eliyle, demokrasiyle sandıkta gönderileceğine olan inancın oluşmasının sebebi Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın somut çalışmalarıdır."

"MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYININ 13. CUMHURBAŞKANI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Akşener, belediye başkanlarına atılan iftiralara da değinerek, "Belediye başkanlarımızın yaptığı somut, dürüst ve doğru çalışmaların, iki kazı güdemez iftirasını ortadan kaldırdığı, ‘Bunlar gelirse DHKPC’liler, PKK’lılar su ve elektrik faturalarınızı gelip elinize verecekler’ denilen iftiraların çöktüğü, ‘Bunlar her şeye karşılar hiç bir hizmet yapmazlar’ iftirasının çöktüğü ve ‘Bunlar gelirse fakire, fukaraya ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların duracağı iftirasının çöktüğü...

İstediğiniz kadar anlatın inandırıcılığı sağlayan yapılan işlerdir. Onunu için ben büyükşehir belediye Başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızın yaptıkları bu özverili çalışmaların inanıyorum ki, seçim ne zaman olur bilemiyorum ama yapılacak seçimde 13. Cumhurbaşkanını Millet İttifakı’nın adayının seçileceğini, 13. cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"BAĞIRA BAĞIRA AĞLAMAK İSTİYORUM"

"Bağıra bağıra ağlamak istiyorum" diyen Akşener, "Dün bir toplantıya katıldım o toplantıda iki yıldır interneti olmadığı için okuma yazma öğrenememiş çocuklarımızın rehabilitasyon merkezlerine gönderildiğini biliyor musunuz?

Allah sizden razı olsun. Siz bunu engellediniz ve görevinizi yerine getirdiniz. Umarım ki Saraylarda yasayanlar sizin ayağınıza çelme takmak yerine bu çalışmaları örnek alırlar ve Türkiye genelindeki bu haksızlığın, bu hukuksuzluğun, bu acımasızlığın önüne geçerler" dedi.