CiddiGazete- İyi Parti İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongreye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak bir konuşma yaptı.

İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bizim başımızı kestiler ama eğdiremediler" dedi. Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Beşinci yılımız oldu bugün. Baştan aşağı bir inanç öyküsü bu, anlatıyoruz. Biz kimiz? Bu ülkeyi istikbalinden çok seven, milleti için her şeyimi ortaya koyan iyiler ve cesurlarız.

- Biz hiçbir zaman var olan iktidara sırtımızı dayayıp zorbalık yapmayanlardanız. Biz onların arkasına saklanıp garibin kafasına balyoz indirenlerden değil, onların elini kıranlardanız. Biz bu milletin geleceğine kasteden ve yanlış yapanlara karşı durmak için kendinden vazgeçenlerdir. 2017 referandumunda öyleydik.

- Biz 2010 referandumunda da hayır dedik. Bağıra bağıra dedik. O günün güçlülerinin yanında duranlar güzellik olacak dediler. Eğer bizim istediğimiz gibi olsaydı FETÖ o kalkışmayı yapamazdı.

- O insanlarımız şehit olmazdı. 2010'da haklı çıktık, sonra 2017'de birilerinin canı istedi, tek adam rejimini ortaya koymak için geldiler. Demokrasiden bıktılar çünkü. Tek adam rejimiyle her türlü ayrımı, adam kayırmayı getirdiler.

- 2017'de o ağır şartlarda biz haklı çıktık. Beraber verdiğimiz o mücadele, büyükşehirlerde referanduma 'hayır' çıkmasına vesile oldu. Aklınıza gelen her şehre gittim, hepsinde saldırıya uğradık. Bunları ağlayarak anlatmadık. Demek istediğim şey, İyi Parti'yi İyi Parti yapan, sizlerin direnci, iradesidir.

- Bugün "Kahrolsun istibdat yaşasın istiklal" dememize neden olan o geçmiş, o kadar gururlu ki... O yüzden gençlerimize söylemek istiyorum; bizim başımızı kestiler ama eğdiremediler.

ÜÇ İSMİ SAHNEYE ÇAĞIRDI

Meral Akşener, konuşmasının sonunda, "Ersin, Buğra, Coşkun, gelin bakayım buraya" diyerek İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı yapmış iki isimle, seçimlere tek aday olarak giren Coşkun Yıldırım'ı sahneye çağırdı. Akşener, üçlüyle el ele tutuşarak partilileri selamladı.