İYİ Parti'nin 81 il başkanlığından sadece İstanbul il teşkilatı Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü'ne uygun hale getirildi... O da 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın zoruyla... İYİ Parti'nin kalan 80 il başkanlığı da şu anda "münfesih" yani geçersiz. Bu teşkilatların yasal olarak hiçbir imza ve karar yetkisi yok.

Yurdun bir çok yerinde bu gayrikanuni tablo için mahkeme safahatları başlatıldı.

Gelelim İstanbul il kongresine...

Kongrede üç aday çıktı. Birisi, kervana çok sonra katılan ve jet hızıyla genel başkan yardımcısı yapılan Buğra Kavuncu, diğeri Kurucular Kurulu Üyesi ve milletvekili adayı Ali Çolak, diğer aday da İstanbul İl Başkanlığı Kurucu Teşkilat Başkanı Samet Reis.

Kongre öncesi Meral Akşener, tüm genel merkez çalışanlarına, milletvekillerine, il başkanlarına, kendisinin hazırlattığı bir video dağıttı ve bunu paylaşmalarını istedi. Ayrıca kendisi sosyal medya hesabından Buğra Kavuncu'yla birlikte çektirdiği fotoğrafları yayınladı. Bu hareketle, desteğinin Kavuncu'dan yana olduğunu ortaya koydu.

MHP Fatih İlçe Başkanlığı yaparken, genel kurul talep eden, üst kurul delegesi olarak Meral Akşener'e imza veren Ali Çolak da parti kurulurken Kurucular Kurulu Üyesi yapıldı, "Yakın arkadaşım Ruhat Mengi'ye yakışmaz" denilen, İstanbul ikinci bölge sekizinci sıraya milletvekili adayı yazıldı.

Ali Çolak olmayınca bakkala ekmek almaya bile gidemeyen Meral Akşener, etrafında toplanan kalabalık artınca, ülkücülerden kurtulmanın hesaplarını yapmaya başladı.

Bu şartlar altında Ali Çolak, demokratik bir tavır sergileyerek İstanbul İl Başkanlığı'na aday oldu ve 150 oy aldı.

Diğer ülkücü aday Samet Reis ise 140 oyda kaldı...

Ali Çolak'ın kazanma ihtimalini düşünen Meral Akşener, İstanbul'da olmasına rağmen, evinin 5 km ötesindeki il kongresine gitmedi. Delegelerin aleni tehdit edildiği ve "belediye meclis üyeliği" sözü verilen kongreyi 252 oyla, Akşener'in kendisinden sonra genel başkan yapmayı düşündüğü Buğra Kavuncu kazandı.

Ümit Özdağ gibi ilkeli davranan bazı İstanbul milletvekilleri, kongrede taraf olmadı. Hatta, Koray Aydın bile "Kim kazanırsa onunla çalışırız" diyerek mesafesini korudu.

İYİ Parti'ye paraşütle gelen sadece beş milletvekili, Meral Akşener'e diyet borçlarını ödemek için Buğra Kavuncu'ya açıktan destek verdi.

Mesele buraya kadar normal kabul edilebilir!

Bundan sonrası çok ilginç.

Kurucular Kurulu Üyesi ve milletvekili adayı Ali Çolak, kongreden iki gün önce Twitter'da Türkiye gündeminin ilk sırasına yükseldi. O gece kim Ali Çolak'a destek mesajı yazdıysa, Meral Akşener hemen sabahında onları Twitter hesabında takipten çıkardı...

Bitmedi...

Ali Çolak'la fotoğraf paylaşan, başarı dileyen, paylaşımlarını beğenen kim varsa çetelesine not etti...

Sıkı durun... Bu da Meral Akşener'in Şampiyonlar Ligi:

Diğer adaylara olduğu gibi Ali Çolak'a da başarı dileyen, genel merkezde çalışanların iş akitleri fesh edildi...

Yanlış okumadınız; partinin Kurucular Kurulu Üyesi, milletvekili adayı il başkanlığına demokratik hakkını kullanarak aday oluyor, başarı dileyen genel merkez çalışanları, kar-kış demeden işten atılıyor...

Meral Akşener, Koç Grubu'nda çalışan oğlu Fatih'i istikbalini düşünerek partisinin genel merkezinde istihdam ederken, başka anaların doğurduğu "Fatih"lerin gözünün yaşına bakmıyor!