24 Haziran seçimlerinin ardından kurulacak olan kabine merakla bekleniyor. Siyaset kulislerinde Cumhurbaşkanı Yardımcıları olarak çeşitli isimler dillendiriliyor.

Kulislere düşen bir isim ise bomba etkisi yarattı.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı olacağı iddia edildi.

AYTUN ÇIRAY YALANLADI

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Çıray, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Aytun Çıray’ın konuyla ilgili kısa açıklaması şöyle:

"Sosyal medyada hangi güçlerle ilişkili olduğu meçhul hesaplar üzerinden Sayın Genel Başkanımız amacı yıpratma olan bir operasyonun merkezine yerleştirilmek istenmektedir. Söz konusu hesaplardan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e Başkan Yardımcılığı teklif edildiği ve Genel Başkanımızın da bu teklifi kabul ettiği haberi servis edilmiştir. Bu servisin maksadının Genel Başkanımızı töhmet altında bırakmak olduğu açıktır.

Biz İYİ Parti olarak, bu tür operasyonların artık olmadığı bir Türkiye mücadelesi veriyoruz. Bu çerçevede söz konusu haberlerin tamamen yalan, yanıltıcı ve gerçek dışı olduğunu bir kere daha vurguluyoruz. Milletimizin de öncelikle bizim yaptığımız açıklamaları dikkate almasını temenni ediyor ve bekliyoruz.”