İYİ Parti, 24 Haziran genel seçimlerinde 9.9 oy almasına rağmen, CHP ile yaptığı ittifak sayesinde Meclis'e girdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise kurucusu olduğu partiden dörtte bir oranında daha az oy alarak Cumhurbaşkanı olma hayalini önümüzdeki seçimlere erteledi.

Herhangi bir boşalma olmadığı takdirde, Cumhurbaşkanlığı seçimine ve genel seçime dört buçuk yıl var. Siyasetçi için bu çok uzun bir süre...

Zamanın kıymetli, sorunların büyük olduğunu düşünen her siyasetçi, bu süreçte elini taşın altına koymalı.

Askerlik yapanlar bilir... Askerde "fırsat eğitimi" diye bir tabir vardır. Eğitim molalarında şınav çekilerek, kültür-fizik hareketleri yapılarak, o boş zamanın bile "eğitim fırsatına" dönüştürülmesi istenir.

Hayatında ilk kez milletvekili listesi hazırlayan, bir seçimin sorumluluğunu tek başına üzerine alan Meral Akşener, 24 Haziran'da kimine göre başarılı, kimine göre başarısız bir tablo ortaya koydu.

Partisinin yüzde 10 barajına ramak kalan bir sonuç elde etmesi başarı, kendisinin aldığı 7.29 oy oranı ise başarısızlık olarak karşılık buldu.

Futbolda başarının karşılığı galibiyetse, siyasette de "iktidar" diye değerlendirilir...

31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idareler seçimleri, Meral Akşener için "fırsat eğitimi" olabilir.

Yazının başlığında "Fransa" dedik... Şimdi geldik o modele...

Fransa'da Macron'a kadar cumhurbaşkanı seçilenlerin tamamı belediye başkanlığından gelen isimlerdi. Macron'da bu kural bozuldu.

Türkiye'de de Recep Tayyip Erdoğan, "belediye başkanı" patentli bir isim.

Belki Türkiye'de de bir gelenek başlar ve yolu belediye başkanlığından geçen isimler Cumhurbaşkanı olur.

Bu cümleden hareketle; 2019'da yapılacak seçimler, Meral Akşener'in yeniden popülerlik kazanacağı, yönetme iradesini ortaya koyabileceği bir "fırsat"a dönüşebilir.

Genel seçimlerde alınan oy oranlarıyla, yerel seçimleri okuma yanlışlığına düşmeden, Meral Akşener'in en büyük hayalini gerçekleştirmek için İstanbul'a belediye başkan adayı olması, siyaset kartlarının da yeniden dağıtılmasına yol açar.

Böyle bir tasarrufa şüphesiz en çok, yerel seçimlerden sonra partiyi devralmaya hazırlanan Koray Aydın sevinir.