CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100 canlı yayınında soruları cevapladı. Aday gösterilen bazı isimler hakkındaki "FETÖ" iddialarını değerlendiren Meral Akşener, "İdris Naim Şahin, Erdoğan'ın yakınında bulunan bir şahıs. PKK ile mücadele etmiş bir şahıs; o zaman Çözüm Süreci'ne karşı çıkmış. O dönem basına bakarsanız görevden alınmasını Abdullah Öcalan'ın istediği iddia edilmişti. Bahçeli görevden alınmayı eleştirmiş, İdris Naim Şahin'in arkasında durmuştur.

Aytun Çıray'ın FETÖ'cülük iddiası üzerinden yürürsek, eğer Şahin'in bir şaibesi varsa herhangi bir tahkikat açılmadıysa güvenmek zorundasınız.

Benim hakkımda açıldı, Şırnak'ta bir kişinin iddiaları üzerine dava açıldı; ifadem alınmadı. Ben sanık mıyım, tanık mıyım bilmiyorum? Buğra Kavuncu hakkında da FETÖ suçlaması yapılmıştı. Mahkemeye gitti. Şimdi dalga geçiyorum 'İçimizde FETÖ suçlamasından aklanan tek siyasetçi sensin' diye...

ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ADAYI İRFAN SÖNMEZ

O ilginç bir arkadaştır, ön seçimle çıktı. Bu arkadaş 10,5 yıl hapis yatmış bir ülkücüdür. 15 Temmuz'dan sonra 33 kişi tutuklandı; İrfan Sönmez de takipsizlik aldı, beraat aldı.

"FARK ATACAĞIMIZI EŞİM SÖYLEDİ"

Seçimlerle ilgili de değerlendirme yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener şöyle dedi:

- Sokaktaki gözüm (Eşi Tuncer Akşener) haziran seçiminde gelip 'Meral 500 bin fark atacağız' dedi. Yav kardeşim kafayı mı yedin? 100-150 bin bekliyoruz ama 500 bin ne?..

- Sonra 805 bin fark olunca 'Tuncer sen bunu nereden gördün?' 'Belediye otobüsünü beklerken orada gördüm, değişen fikirleri gördüm' dedi. Eşim 'Geliyorsunuz' diyor, sonra dönüp 'Kazanıyoruz' diyor. Vatandaş onu tanımadığı için otobüste konuşuyorlar.

"İSTER 1, İSTER 2. TUR OLSUN..."

- Anketlerin ortalamasına baktığımızda kimisine göre Kılıçdaroğlu birinci turda geçemiyor, kimisine göre 1. turda geçiyor ya da 2. tura kalıyor. Ortak bir şey var; ister birinci, ister ikinci tura kalsın Kılıçdaroğlu kazanıyor. Anketlerin ortak noktası bu.

"95 SEÇİMİ GİBİ OLACAK"

- Benim bir iddiam var: 1995 seçimleri gibi olacak. 3 parti yani AK Parti, CHP, İyi Parti ya da İyi Parti, CHP, AK Parti şeklinde sistem dizilebilecek. Aradaki puan farkları 3-5'tir bilemiyorum. Bundan sonra diğer siyasi partiler gelecek.

"SAYGISIZLIK YAPMAM"

Sandıktan çıkan sonucu tartışamazsın. Tahkir etmek gibi bir saygısızlığı yapamam.

"KONUŞMA HAKKIM YOK"

- (Eski bakan Sadullah Ergin'in Deva Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi) Altılı masadaki ittifak sistemi üzerinde konuşma hakkını kendimde bulmuyorum.

- CHP ve Deva Partisi masaya oturup ortak bir liste üzerinden çalıştıkları herkes tarafından biliniyor.

- Deva Partisi'nin verdiği aday isimlerini CHP değerlendirdi. "Niye böyle değerlendirdiniz" deme gibi bir hakkım yok.

- Amma velakin bu seçmenin iştiyakını anlamak mecburiyetimiz var.

- Seçmenin oyunu almak istiyorsak, o insanı duymak, anlamak ve ikna etme mecburiyetimiz var.

- Sadullah Ergin, CHP ve Deva yöneticilerine düşen o seçmeni ikna etmektir. Üstten parmak sallamak değildir.

"MANSUR YAVAŞ İKNA ETTİ"

- Partime bir ayrıcalık istemediğimi ispatlamış oldum. Esasında biraz da Sayın Mansur Yavaş ikna etti. Mansur Bey bana "Kardeşim, bunu yapacaksın çünkü biz bunu beraberce kazanacağız" dedi, ondan sonra "Evet" dedim.