CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul büyükşehir belediye başkan adayının İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Kavuncu'nun daha önce aday olacağı biliniyordu. Öte yandan Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için aday oldu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı açıklamada adaylıklar için şöyle dedi:

- Buğra Kavuncu "Ben adayım. Ben İstanbul'a aday olmak istiyorum" dedi. Ben de kabul ettim.

- Buğra Kavuncu geldi bana dedi ki, "Genel başkanım ben İstanbul'u almak için, başarmak için, yönetmek için istiyorum.

"ADAY OLMAK BANA DÜŞER!"

- Elbette İstanbul'da lansman yapacağız. Bir mecburiyet, bir kişiyi bulamama herhangi bir aday yokluğundan ziyade Buğra Kavuncu geldi "Ben orada il başkanlığı yaptım. Şimdi de teşkilat başkanıyım bana düşer. Sonuç itibariyle ben adayım ben istiyorum" dedi.

- Ben de "Peki" dedim. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Buğra Kavuncu."

"VEFALAR RAFA KALKAR"

Akşener'in kürsüye çağırdığı Buğra Kavuncu da şöyle dedi: "Burada bu şekilde duyurulacağından haberim yoktu. Vazife görevi her şeyin üstündedir. Bu konu gündeme geldiğinde her kafadan bir ses çıkıyor. 'Nasıl yapacaksın, nasıl edeceksin' diye. Ama biz öyle öğrendik. Bir görev düştüğünde, partimiz için, yarın da ülke için görev düştüğünde en zoru sırtlanmak zorunda olduğumuzun şuuru ile yetiştik. O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefalar rafa kalkar. Sözü konusu milletse, devletse gerisi teferruattır."

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

BAHÇELİ KABUL ETMEDİ

MHP'de görev talebi Devlet Bahçeli tarafından kabul edilmeyen Buğra Kavuncu, 5 Nisan 2018'de İyi Parti'ye katıldı.

İyi Parti Teşkilat Başkanı olan Kavuncu, milletvekili seçilmeden önce İstanbul il başkanlığı görevinde bulundu.