CiddiGazete- 108 gün hastanede kalarak tedavi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, taburcu olmasının ardından CHP genel merkezinin yanısıra, İyi Parti'yle ilişkilerine de mesafe koydu.

Gerek hastanede yattığı süreçte, gerekse taburcu olduktan sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "geçmiş olsun ziyareti" talebi, önce Muhittin Böcek'in ailesi, sonrasında da kendisi tarafından kabul edilmedi.

Meral Akşener, iki kez gitmek için hazırlık yaptığı Antalya ziyaretinden, Böcek tarafından gelen olumsuz tavır nedeniyle vazgeçti.

İYİ PARTİ SUSTU, CHP İL BAŞKANI KONUŞTU

CHP Genel Merkezi'nin önerisiyle Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve gelen Hüseyin Karakuş'un görevden alınmasına CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar tepki gösterdi.

Bayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alınan kararı eleştirdi.

CHP Antalya İl Başkanı Bayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun süren tedavi sürecinin ardından hastalığını yenerek aramıza dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'in görevine başlaması bizleri son derece mutlu etmiştir. Fakat göreve gelir gelmez ilk icraat olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisiyle Antalya'ya gelip görevine başlayan Hüseyin Karakuş'un görevden alınması örgütte ciddi rahatsızlık yaratmıştır.

Konu ile ilgili tasarruf yine Belediye Başkanımızındır ama genel merkezimizin önerisi doğrultusunda bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve Hüseyin Karakuş'un görevine iade edilmesini umuyoruz" dedi.

"BÖCEK'E TELEFONLA ULAŞAMIYORUM"

CHP İl Başkanı Nusret Bayar, Başkan Böcek'in sağlığına kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayar, "Belediye kurumsal bir yapıdır ve belediyeyi meclis ve başkanı yönetir. Bu atamalar başkanın uhdesindedir. Önceden vekalet eden arkadaşımız öyle bir tasarruf yaptı, başkanımız böyle bir tasarruf yaptı. Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var, o tepkiyi dile getirdim" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Bayar, Başkan Böcek ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, "Başkanı telefonla aradım, ulaşamadım, WhatsApp'tan aradım ulaşamadım" dedi.

ANTALYA'DA NELER OLDU?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in coronavirüs tedavisinin devam ettiği sırada Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol yetki tartışması ile gündeme gelmişti.

Yaşanan tartışmaların ardından Hacıarifoğlu, Genel Sekreter Çevikol başta olmak üzere bazı bürokratların yetkilerini sınırlandırdı.

Kararın ardından Böcek'in imzaladığı iddia edilen belgeyle 10 gün süreyle Meclis üyesi Oktay Başaran'ın, 23 Kasım'dan itibaren de Böcek dönünceye kadar meclis üyesi Büşra Özdemir'in başkanvekili olarak görev yapacağı duyuruldu.

Ancak Hacıarifoğlu, bu belgenin sahte olduğu ve görevine devam edeceğini açıkladı. Ayrıca Böcek'in tedavisinin devam etmesi nedeniyle imzalı da olsa belgenin onaylanıp onaylayamayacağı konusunda hukuki tartışma başladı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Küşat Kırbıyık yaptığı açıklamada, Başkan Böcek'in hastalık izninin devam ettiği süre boyunca belediye başkanlığına ait tüm yetkilerin başkanvekili tarafından kullanılması gerektiği, aksi halin ise idare hukuku açısından idari işlemin unsurları arasında yer alan yetki unsurunun zaman bakımından kullanılmasına dair esaslara aykırılık teşkil ederek, yetki gaspı oluşturacağını belirterek tartışmalara nokta koydu.

Yaşanan olayların ardından, iddiaya göre CHP Genel Merkezi'nin isteğiyle daha önce Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda bürokratlık görevinde bulunan Hüseyin Karakuş'un, Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu imzasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde araştırmacı kadrosunda görev yapması için bakanlığa bir yazı iletildi. Bakanlığın onay vermesinin ardından Karakuş, Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı.

KARAKUŞ GÖREVDEN ALINDI

108 günün sonunda taburcu olan Muhittin Böcek, önceki gün itibariyle belediye binasına gelerek koltuğuna oturdu. Böcek, ilk olarak Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol ile görüştü.

Görüşmenin ardından yapılan resmi duyuruda, Böcek'in 8 Aralık itibariyle göreve başladığı belirtildi.

Yaklaşık 3 ay sonra göreve dönen Böcek'in ilk işi ise yaşanan yetki krizinin ardından yetkileri sınırlandırılan Genel Sekreter Cansel Çevikol'un yetkilerini geri vermek oldu.

Çevikol'un yetkilerinin geri verildiği, belediye içerisinde çalışanlara tebliğ edildi. Ayrıca kısa süre önce Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve getirilen Hüseyin Karakuş, görevden alınarak Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde uzman olarak görevlendirildi.