CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Gençlik Kolları Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Mert Demirci için kız istedi.

Akşener, "kız isteme töreninde" oğlu ile arasında geçen diyalogu da aktardı. Akşener, "2,5 yaşında bir kız torunum var. Oğluma ikide bir diyorum ki 'Oğlum nasıl vereceksin?'. Oğlum 'Vermeyeceğim' diyor. Dolayısıyla sizin durumunuzu anlıyorum. Dolayısıyla ben kızı olan bir annedeydim. Anneler kızları ile ilgili üzülür müzülür ama. Esas babalar gidiyor. İnşallah hayırlısıyla halledeceğiz" dedi.

söz 1

"Ben ne tarafta duracağıma karar veremedim" diyen Akşener, oğlan tarafı olarak İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'ı gösterdikten sonra "Artık kız tarafına geçebilirim" dedi. Akşener, kendisinin kız ve oğlan tarafının arasında olduğunu dile getirerek, kızın babasına "Kesinlikle kıza iyi davranacak" dedi. Kızın babası Akşener'e "O zaman başkanım hayırlı olsun diyelim" dedi ve Akşener'in elini sıktı.

söz 3

"BİZİMKİNDE TUZ YOK, SİZİNKİLERDE VAR MI?"

Kız istemenin ardından dua edildi ve kahveler içildi. Akşener kahvesini içerken Anadolu'da "kız isteme" törenlerinde adet olan damadın kahvesine tuz koyma alışkanlığına atfen "Bizimkinde tuz yok, sizinkilerde var mı?" diye erkek tarafına sordu. Demirci'nin babası, "Zannetmiyorum başkanım" diye cevap verdi.

Törende damat adayı Demirci'nin yüzüğünü Koray Aydın, gelin adayının yüzüğünü de Meral Akşener taktı.

Akşener yüzüğü taktıktan sonra kurdeleyi keserken "Kısa keserler ki çabuk evlensinler diye. Bunu (kesilen kurdeleyi) da gençlere dağıtın" dedi.