CiddiGazete- Son günlerde medyada yer alan, İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener’in tek cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istediği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Altılı Masa’daki diğer siyasi parti liderlerine bu isteğini duyurduğu iddialarını gazeteci Murat Yetkin, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na sordu.

Murat Yetkin, Yetkin Report sitesindeki, “Başkan Yardımcılığı. Kılıçdaroğlu: Konuşamam. Akşener: Yalan” başlıklı yazısında iki liderin bu konudaki görüşlerini şöyle aktardı:

KILIÇDAROĞLU: KONUŞAMAM

Kılıçdaroğlu ve Akşener ile telefonla konuşma imkânı buldum, aktarıyorum.

Önce Kılıçdaroğlu ile konuştum. TBMM Grup toplantısını ve gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 30’uncu yılı anma töreni hazırlığındaydı. Akşener kendisinden ya da Altılı Masa’dan yegâne Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusunda böyle bir talepte bulunmuş muydu?

“Bu konuları da 26 Ocak’ta görüşeceğiz” dedi, “Bunlar Yol Haritası ve Ortak İlkeler Metnini ilgilendiren konular. Dolayısıyla benim bugünden diğer liderleri etkileyecek şekilde konuşmam doğru olmaz.”

Belli ki Kılıçdaroğlu Akşener’i zor durumda istemiyordu.

AKŞENER: YALAN

Hemen ardından konuşma imkânı bulduğum Akşener ise soruyu duyar duymaz, gülerek “Yalan” dedi; “Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Masa’daki diğer arkadaşlarımıza bu konuda değil talepte bulunmak, ima yollu bir şey söylemiş değilim.”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek cumhurbaşkanı adaylığı istediği iddiasını, Hande Fırat, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında dile getirmişti.