CiddiGazete- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Babacan ve Akşener ziyaretin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘YİNE BİR YÜN YUMAĞI ATTILAR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını değerlendiren Akşener, "Bir yeni anayasa kavramı var. Sıfırdan bir anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci cumhuriyetin kuruluşu anlamını taşır ki, bunun cevabını almamız gerekiyor. Neye tekabül ettiğine dair bir durum yok. Yine bir yün yumağı attılar, insanları bu işe dolaştırıp gariban çiftçinin, bebeğine mama alamayan kadının, üretim dışı kalmış sanayicinin derdinin konuşulmadığı yeni bir süreç olarak okuyorum" diye konuştu.

‘ZATEN UYMADIĞINIZ BİR ANAYASA...’

Babacan da yeni anayasa çağrısına ilişkin, "Zaten uymadığınız bir anayasayı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Türkiye'de şu an derin bir işsizlik sorunu var, yoksulluk var. İntiharları yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahalılığı herkesi yakıyor. Hükümetin yapması gereken bunlara çözüm üretmek. Bıraksınlar anayasayı. Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım" dedi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Akşener ve Babacan daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestoları değerlendirdi.

Akşener, şunları söyledi:

"20 yıldır iktidar olan siyasi parti, bu arkadaşı doğru bulup milletvekili yapmamış. Ama 150 yıllık bir üniversitenin rektörlüğüne atandı. Boğaziçi içerisinde AKP'ye oy veren kimse mi yok? Elbette var. O hocalardan biri değil. Dışarıdan, aday adayı olup vekil seçtirilmemiş bir şahıs atandı. Fikirlerini söyleyen Boğaziçi öğrencileri bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından terörist ilan edildi. Genç arkadaşlarıma, ‘Terörist kulübüne hoş geldiniz’ diyorum.

Ben 80 öncesi dönemin öğrencilerindenim. Sayın Erdoğan o dönem top oynuyordu, ben içinden geliyorum. Gençlerin sinir uçlarıyla oynadığınız zaman doğru değildir. Kaosu çıkarabilirsiniz ama yönetemezsiniz" dedi.

Babacan ise, "Hükümetin ‘haftanın düşmanları’ panosu var. Çözüm üremedikçe haftanın düşmanını ilan ediyorlar" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet, İyi Parti'yi ziyaret etti.