CiddiGazete- CHP ile anlaştığı 16 kent dışında tüm illerde aday gösteren İyi Parti, seçim beyannamesini açıkladı ve milletvekili adaylarını tanıttı.

tanıtım 2

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara ATO Kongre Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasından satır başları şöyle:

BİR ÇİFT MAVİ GÖZÜN PEŞİNDE İSTİKLALE KOŞANLAR

- 14 Mayıs'ta tarih yazacaklara selam olsun. Her daim iyilerden yana olanlara selam olsun. Yıkık bir ülkeyi uçurumun kenarından çekip çıkaranlara selam olsun. Bir çift mavi gözün peşinden istiklale koşanlara selam olsun. Tüm zorluklara, imkansızlıklara, acılara rağmen bu cennet vatanda bu güneşin altında bizleri bir araya getiren şanlı Cumhuriyete şükürler olsun.

tanıtım 3

Türk milliyetçelerinin yakından tanıdığı iki isim... Amasya 1. sıra milletvekili adayı İbrahim Mermer ve İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ali Çelik... (Fotoğraflar: CiddiGazete.com)

MİLLET YAŞIYORMUŞ GİBİ YAPIYOR

- Ne yazık ki bugün Türkiye’de bize geçmişimizi unutturmak isteyenler var. Bizi 20 yıllık bir kısır döngünün içine sıkıştırmak isteyenler var. Tarihimizi küçümseyerek kendini büyütmek isteyenler var. Cumhuriyet değerlerimizi yok sayanlar var. Ne yazık ki bugün Türkiye’de tarihin yüz karası, vicdanı kin karası, ahlakı da günah karası olan ciddiyetsiz, beceriksiz ve yüzsüz bir iktidar var. Bu beceriksiz iktidar yüzünden milletimiz sadece yaşıyormuş gibi gün geçiriyor, her gün can çekişiyor. İçini boğan dertlerden nefes bile alamıyor.

adaylar 1

ÖLÇÜYÜ İYİCE KAÇIRDILAR

- Kahramanmaraş'ta, Adana'da, Diyarbakır'da, Gaziantep'te, Osmaniye'de, Şanlıurfa'da, Kilis'te, Malatya'da insanlarımızı yaşatamadılar. Mesela Recep Bey çıktı, "Kader planı" dedi. "Ölüm bu işin fıtratında var" dedi. Hatta Hatay'da daha da ileri gittiler "Bu depremde rahmet var" dediler. Bunu diyecek kadar ölçüyü kaçırdılar. Sonuç ne oldu? Ne sellerde ne depremlerde ne maden facialarında insanlarımızı yaşatamadılar.

KADINLARI ÖLDÜRDÜLER

- "Ya davulcuya ya zurnacıya" dediler, "Kadın evinin süsüdür" dediler, "O saatte orada ne işi varmış" dediler, "Kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin" dediler. Hem de bunu hakimler dedi, hakimler! Sonuç ne oldu? Ceren'leri, Özgecan'ı, Emine'yi, Dilara'yı, Raziye'yi ve daha nice kadını yaşatamadılar.

ENSEYİ KARARTMAYIN

- Derdine derman bulmaya çalışan vatandaşlarım sakın enseni karartma. Bak burada iyiler var. Devletimiz, insanımızın böyle bir yükü daha fazla kaldıramayacağını bildiğimiz için biz buradayız. 5 kişinin 2 dudağının arasına terk edilen ülkemiz için biz hala buradayız. Haksızın karşısında duran dilsiz şeytanlardan olmayacağımıza söz verdik. Emeklinin, polisin, sağlık çalışanlarının hakkını arayacağımıza söz verdik. 14 Mayıs’ta bu ucube düzene son vereceğiz.

SİNAN ATEŞ'İ YAŞATAMADILAR

- Öğretmenliğin itibarını 2 paralık ettiler. Fedai öğretmenimizi yaşatamadılar. Başkentin göbeğindeki, alçak bir suikastı, görmezden geldiler. Katilleri, azmettiricileri, alçaklığa ortak olanları, bilmezden geldiler. Yargı süreçlerine müdahale ettiler; Gencecik bir akademisyenin kanını yerde bıraktılar. Yani Sinan Ateş'i de, yaşatamadılar. İşte, tam da bu nedenle; bugün buradayız.

ONLARA GÖRE ADALET 5-10 MAAŞ DEMEK

- Atatürk'ün de hep dediği gibi adil, saygılı bir Türkiye’yi konuşacağız. Toplumsal sözlerimizi tüm dünyaya duyuracağız. Bu beyannamenin diğerlerinden farklı "kişiye özel" olarak hazırladık. Her vatandaşımızın sorunlarıyla ilgili özel olarak derledik. Milletimize hayırlı olsun...

- İlk unsur adalet. Çünkü adalet devletin merhametli elini sunma erdemidir. Çünkü onlara göre adalet ötekinin cebinden alıp kendi cebine koymak demek. Çünkü onlara göre adalet, 5-15 maaş almak demek.

- Adaletin en çok kendilerine lazım olacağını unutuyorlar. 14 Mayıs'tan sonra Recep bey ve arkadaşlarına adil davranacağımıza söz veriyoruz.

- Çalan ve soyanlardan hesap sormak yürek ister. Onlarda öyle bir iradenin olmadığını biliyoruz. Biz de Cumhuriyetimizden miras aldığımız, Ata'mızdan gördüğümüz mangal gibi bir yürek ve vizyon var.

KERESTE GİBİ ADAMLAR HEP MAĞDUR

- AKP ülkesinde bir gün hain, bir gün terörist hatta ülkenin kadınları olarak "sürtük" ilan ediliyoruz. Mağdur olan Recep bey ve arkadaşları oluyor.

- Yazık gençler fikirlerini açıkça söylemek istiyor, hapse atılıyor ama mağdur olan Recep bey ve arkadaşları oluyor. Araba sayılarını sayamazken bile mağdurlar.

- Öğretmenler atanamaz, çiftçi tarlasını süremezken Saray’da smoothie içerken mağdur oluyorlar. Depremzedelerimiz hayat mücadelesi veriyor. Ama mağdur olup defter tutanlar, yine onlar! Hatta kurşun bize atılıyor; mağdur olan, yine onlar.

- Güler misin, ağlar mısın? Küfür edilen, iftiraya uğrayan benim, namusuna şerefine laf edilen benim. Bir kere ağlayamadım, bir kere mağdur olamadım. Kereste gibi adamlar mağdur gibi geziyor ya.

21 YILDIR YAPAMADIKLARINI ŞİMDİ Mİ YAPACAKLAR?

- 14 Mayıs'tan sonra tüm vatandaşlarımızın özgürce yaşadıkları bir ülke olacağımıza söz veriyoruz. "Ha ha ha" diye gülünce başka şey oluyorsunuz. Kahrolsun hepsi.

- Her bir vatandaşımızın kimliğine saygı duyan bir Türkiye tarihi yazacağız. Recep bey "büyüyoruz" dedikçe Türkiye uçurumun kenarına geldi.

- 21 yıldır yapamadıklarını şimdiden sonra mı yapacaklar. Yapamazlar çünkü çıkarları, öncelikleri farklı.

- Avrupa'nın, en genç ülkesiyiz. Ama bu zenginliği, doyasıya yaşamamız gerekirken; Biz maalesef, işsizliği konuşuyoruz. Kapanan dükkanları, küçülen ekonomiyi konuşuyoruz. Borç batağına düşmüş, emeklileri, açlıkla sınanan, asgari ücretlileri konuşuyoruz. Yurtdışına kaçma hayali kuran gençlerimizi, öldürülen kadınları konuşuyoruz.

- Krizlerin normalleştiği ortamda, Türkiye güçlenemez. İyi Parti iktidarında; güçlü bir Türkiye için; kendine yeten bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

- Bu yol, bolluğa, berekete, zenginliğe gidecek. Bu yolun sonu; dürüstlüğe, adalete, hukuka, liyakate, demokrasiye çıkacak.

- Bu yolun sonunda Avrupa'nın, göçmen hendeği olmayan; tefeci lobileri tarafından, yağmalanmayan; itibarlı bir Türkiye olacak. Ekonomik coğrafyasını değerlendirerek dünyaya ilham olan; istikrarsızlığın merkezi değil, istikrarın sembolü olan Türkiye olacak.

TARİH YAZMAYA HAZIR MISINIZ?

- Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları; bugün, tarihi bir seçimin arifesindeyiz. Bugün, görkemli bir şafağın gecesindeyiz. Bu mücadelenin mutlu sonunu benimle birlikte görmeye; hazır mısınız?

- Nice engeli aştığımız gibi bugün de önümüze dikecekleri her türlü duvarı yıkıp geçmeye hazır mısınız? Tüm yalanlara, tüm iftiralara göğüs gerip; tertemiz bir sayfa açmaya hazır mısınız?

- Hain tuzakları, kirli oyunları, alçak pusuları bozup; Türkiye'miz için yepyeni bir gelecek inşa etmeye hazır mısınız? Milletimizle omuz omuza verip güçlenmeye, yalnızca milletimizden aldığımız güce güvenmeye ve o güçle zalime karşı galip gelmeye hazır mısınız?

- Aziz milletimizin şanlı iradesini gazi meclisimize taşıyıp o iradeyi hakkıyla temsil etmeye, hazır mısınız? Cumhuriyetimizin ikinci asrına güneş gibi doğmaya, hazır mısınız?

- 15 Mayıs'ta iktidar olmaya, hazır mısınız? Devri iktidarımızda; Türkiye tarih yazacak, hazır mısınız? Yolumuz, bahtımız açık olsun.