CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 15 Temmuz darbe girişiminden 19 gün sonra başlatılan "FETÖ" soruşturması 7 yılın ardından takipsizlikle sonuçlandı.
4 Ağustos 2016'da Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nda "Yağmur" adlı gizli tanığın ifadesi üzerine başlatılan soruşturma için "gizlilik" kararı alınmıştı. İçinde 3 sayfalık ihbar mektubundan bir şey olmayan dosya, süreçte Meral Akşener'in avukatlarına dahi gösterilmedi.
ÜLKÜCÜLERE OPERASYON
Akşener ve MHP'de olağanüstü seçimli genel kurul talep eden ülkücüler hakkında başlatılan FETÖ soruşturmasında o dönem çok sayıda isim, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.
Çoğunlukla İstanbul Kağıthane PTT Şubesi'nden Ercan Güvenerol ismiyle gönderilen ihbar mektuplarıyla şikayet edilen ülkücüler, yaklaşık 15 gün gözaltında tutulup serbest bırakıldılar.
MHP'deki kongre süreciyle ilgili "akıllanmaları" istenen ülkücüler, ihbarcının kimliğinin tespit edilmesini istediler.
Dosyaya bakan savcılık, ihbarcıyı bulmak için PTT Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. PTT'den gelen cevapta, ihbar mektubunun postalandığı İstanbul Kağıthane PTT Şubesi'nin güvenlik kameralarının ihbar mektubunun verildiği gün bozuk olduğu, bu nedenle ellerinde görüntü bulunmadığı yönünde oldu. Kameraların ihbar mektubunun verildiği günden bir gün önce ve bir gün sonra normal kayıt yaptığı tespit edildi.
İKİNCİ GÜN AKŞENER İHRAÇ EDİLDİ
Ülkücülere yapılan operasyonun ikinci günü, Meral Akşener MHP'den ihraç edildi.
Karşı dava açacak olan ülkücüler, kumpası hazırlayan bazı isimlerin milletvekili dokunulmazlıklarının sona ermesini bekliyor.