İYİ Parti'de alınan "bir ay içinde genel kurul" kararı ve Meral Akşener'in "aday olmayacağım" açıklamasından sonra kimin genel başkan olacağı tartışılmaya başlandı. 70'e yakın il başkanı, olağanüstü genel kurulda tekrar aday olması için Meral Akşener lehine imza vereceğini söyledi.

Buna rağmen Akşener, twitter hesabından ısrarla aday olmayacağını vurguladı. Şimdi gözler, kimin genel başkan adayı olacağına çevrildi.

ANKARA KULİSLERİ KARIŞTI

İddiaya göre Meral Akşener, istifa kararını bugün değil, yaklaşık 15 gün önce aldı. Akşener, kendisinden sonra partiyi başkanlık divanında yer verdiği sürpriz bir isme bırakacak.

İYİ Parti'ye "Akşener'in prensi" diye dahil edilen Satuk Buğra Kavuncu, genel kurulda Meral Akşener'in adayı olacak.

ÇALIŞTAYDA BAŞROL OYNADI

Meral Akşener, başkanlık divanında çok tecrübeli isimler varken, Sandıklı'daki çalıştayın açılış konuşmasını Kavuncu'ya yaptırmış, kendisine evsahibi yetkisi vermişti.

SATUK BUĞRA KAVUNCU KİMDİR

Ankara Atatürk Lisesi, ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olmuştur. 1997 yılında Almatı’da Yapı Kimyasalları alanında girişimci olarak iş hayatına atılmıştır.

Daha sonra BASF Construction Chemicals Central Asia LLP’de Genel Müdürlük, BASF BDT Ülkeleri Pazar yöneticiliği, BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürlüğü ve Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. CEO’su olarak görev yapmıştır.

Satış, pazarlama ve yatırım alanında edindiği tecrübe ve deneyim ile başarılı bir iş hayatına sahip olan Buğra Kavuncu, ileri derecede Rusça, Kazakça ve İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Buğra Kavuncu baba tarafından aslen Adana Ceyhanlıdır. 2018 yılında İyi Parti Genel İdare Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Kavuncu, FETÖ’den tutuklu eski MİT’çi ve CIA bağlantılı Enver Altaylı’nın yeğenidir.

Ciddigazete.com, 29 Mart 2018 tarihli haberinde, Satuk Buğra Kavuncu'nun Meral Akşener'in son prensi olarak başkanlık divanında görevlendirileceğini özel haberiyle kamuoyuna duyurmuştu.