CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimler yaklaşırken Güneydoğu turlarına ağırlık verdi. Akşener, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Bucak aşireti lideri DYP eski milletvekili ve Susurluk kazasının aktörlerinden Sedat Edip Bucak'ı da ziyaret etti.

Şanlıurfa'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, coşkulu kalabalık tarafından oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Siverek ilçesine geldi.

Akşener, burada bölgenin önde gelen aşiretlerinden olan ve uzun yıllar DYP'de milletvekilliği yapan Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak'ı ziyaret etti. Türkiye'de büyük sansasyona neden olan Susurluk kazasının aktörlerinden Sedat Bucak'a yapılan ziyarette İYİ partinin kurmayları da yer aldı.

2023 seçimleri için geri sayım başlarken, Güneydoğu turlarına ağırlık veren Meral Akşener'in Bucak aşiretine yaptığı sürpriz ziyaret sonrasında taraflar bir açıklamada bulunmadı.

ZİYARET SONRASI İSTİFA GELDİ

Sedat Bucak'a yapılan ziyaretin ardından İYİ Parti'den istifa haberi geldi. İyi Parti'de danışmanlık görevinde bulunan Mahmut Cevheri, istifa ettiğini duyurdu.

Cevheri, "8 ay önce görev aldığım İYİ Partiden bugün itibariyle fikir ayrılığı nedeniyle istifa etmiş bulunmaktayım" dedi.

Daha önce de İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Devlet eski bakanı Necmettin Cevheri'nin oğlu Adana eski milletvekili Cevher Cevheri de İYİ Partiden istifa etmişti.