CiddiGazete- Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçta Alanyaspor ile 3-3 berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekip, ilk 31 dakikada skoru 3-0 yaptı. 36'ncı dakikada Emrecan Uzunhan, ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce Beşiktaş 10 kişi kaldı.

Teknik direktör Valerien Ismael, Alanyaspor'un ikinci yarıda baskılı oynayacağını düşünerek, golleri atan N'Koudou, Salih Uçan ve Rachid Ghezzal'i ikinci yarının başında çok tartışılacak bir kararla yedek kulübesine çekti.

İkinci yarıda defansa çekilen Beşiktaş'ta hatalar da üst üste gelmeye başladı. Çıkmakta zorlanan Beşiktaş'ı adete ablukaya alan Alanyaspor, 3-0 devam eden maçı 3-3'e getirmeyi başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikanın 17. saniyesinde Kevin N'Koudou sarı kart gördü.

3. dakikada Beşiktaş, Kevin N'Koudou'nun golüyle 1-0 öne geçti. Ghezzal'ın kullandığı kornerde arka direkte topu Weghorst indirdi, N'Koudou gelişine vurdu ve meşin yuvarlak ağlara gitti. Kevin N'Koudou 3. dakikada bulduğu gol ile Süper Lig kariyerinin en erken golünü atmış oldu.

7. dakikada Zinedine Ferhat, savunmanın ayağından açılan topu önünde buldu ve uzak mesafeden şansını denedi ancak top üstten auta çıktı.

11. dakikada Alanyaspor etkili geldi. Savunma arkasında topla buluşan Tayfur kale ağzındaki Wilson Eduardo'ya çevirmek istedi ancak olmadı.

13. dakikada Beşiktaş yine sol kanattan N'Koudou ile geldi. Ghezzal'ın pasında topla buluşan Kevin N'Koudou, ceza alanı önündeki Gedson'a oynadı. Gedson topu istediği gibi kontrol edemedi.

14. dakikada Beşiktaş'ta orta alanda Wilson Eduardo'yu düşüren Emrecan Uzunhan sarı kart gördü.

18. dakikada uzun topta savunma arkasına sarkan Weghorst, Balkovec ile girdiği mücadele sonrası yerde kaldı ve faul bekledi. Ancak faul Alanyaspor lehine çıktı. Weghorst itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

20. dakikada Beşiktaş, Salih Uçan'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Ghezzal'ın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Salih Uçan, sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

28. dakikada Beşiktaş rakip yarı alanda tek paslarla savunmanın dengesini bozmak istedi; sol kanatta topla buluşan Masuaku, dengesini kaybedince topu kaybetti.

26. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Sağ taraftan kornerde top kafalardan sekerek arka direğe açıldı. Furkan'ın vuruşu başarısız.

27. dakikada Alanyaspor'da Leroy Fer, orta alanda Salih Uçan'ı düşürmesinin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

30. dakikada Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın ceza alanında yerde kalmasının ardından penaltı kazandı.

31. dakikada Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın penaltıdan attığı golle 3-0 öne geçti. Kaleci Yusuf, Ghezzal'ın vurduğu köşeyi doğru tahmin etmesine rağmen topu kurtaramadı ve fark 3'e çıktı.

beşik 142120

33. dakikada Leroy Fer, sol kanattan hareketlenen Zinedine Ferhat'a uzun bir pas göndermek istedi ancak top Rosier'in kontrolünde doğrudan auta çıktı.

36. dakikada Beşiktaş'ta Emrecan Uzunhan, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü.

41. dakikada Wout Weghorst, bu kez rakip ceza alanı önünde Fatih'in müdahalesi ile yerde kaldı. Karar yine faul ve Fatih Aksoy sarı kart gördü.

42. dakikada Ghezzal'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruş savunmadan sekti ve tehlike uzaklaştırıldı.

45+4. dakikada Alanyaspor, Efkan Bekiroğlu'nun frikikten attığı golle durumu 3-1'e getirdi.

İlk yarı, Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. dakikada Beşiktaş, ikinci yarıya çok ilginç üç değişiklikle başladı. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Valerien Ismael, ilk yarıda üç golü atan ve sahanın en iyi isimleri olan N'Koudou, Salih Uçan ve Rachid Ghezzal'i yedek kulübesine çekti.

48. dakikada paslaşarak kullanılan korner sonrası Candeias'ın sert ortasını Ersin sektirdi; yaşanan karambolün ardından Beşiktaş lehine faul çıktı.

52. dakikada yine paslaşarak kullanılan kornerin ardından Candeias'ın ortası kaleye yöneldi; Ersin yumruklayarak topu kornere gönderdi.

61. dakikada Alanyaspor'da orta alanda Berkay Vardar ile mücadeleye giren Yusuf Özdemir ayakta kalmayı başardı ancak hakem faul düdüğünü Beşiktaş lehine çaldı.

72. dakikada Alanyaspor'un kullandığı kornerin ardından kendi yarı sahasından depar atarak çıkan Gedson, rakip yarı alanda yerde kaldı; karar faul.

80. dakikada Alanyaspor gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan arka direğe yapılan ortaya Efkan kafayı vurdu; Saiss çizgiden çıkardı.

81. dakikada Alanyaspor, Romain Saiss'in kendi kalesine attığı golle maçta farkı bire indirdi: 2-3

89. dakikada Alanyaspor penaltı kazandı. Gedson Fernandes'in, Zinedine Ferhat'a ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Yasin Kol penaltı noktasını gösterdi.

90. dakikada Alanyaspor, Daniel Candeias'ın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Daniel Candeias, yaptığı vuruşla kaleci Ersin Destanoğlu'nun sağından meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturmayı başardı: 3-3

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 3-3 sona erdi.