CiddiGazete- 6 Şubat'taki depremin merkezi Kahramanmara'ta Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu (50), helikopteri yönlendirirken pervane çarpması sonucu şehit oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde birlikte çalıştığı Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu'nun, helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada, pervanenin çarpması sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesinde birlikte çalıştığım mesai arkadaşım, kahraman Jandarma Pilot Kıdemli Albayımız Oğuzhan Adalıoğlu, helikopteri kalkış için yönlendirdiği esnada pervanenin çarpması sonucu şehit düşmüştür. Ailesine, Jandarma teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim, kahraman şehidimizin, makamını ali eylesin, ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin" dedi.

ESKİŞEHİR'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Evli ve iki çocuk babası şehit albay Oğuzhan Adalıoğlu'nun Ankara Jandarma Havacılık Daire Başkanlığında görevli olduğu öğrenildi.

Şehit albayın cenazesi, bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eskişehir Vişnelik Mahallesi'ndeki hava şehitliğinde toprağa verilecek.

EMEKLİLİĞİNİ DONDURDUĞU VE DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ GİTTİĞİ BELİRTİLDİ

Kahramanmaraş'ta helikopteri kalkış için yönlendirdiği esnada, pervanenin çarpması sonucu şehit olan Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu'nun emekliliğini dondurduğu, gönüllü olarak destek vermek için deprem bölgesine gittiği belirtildi.