CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacağını açıkladığı "Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı" Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile kuruldu.

BAŞKANI CUMHURBAŞKANI SEÇECEK

112 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın başkanı, aynı zamanda danışma kurulunun da başkanı olacak. 11 kişiden oluşacak danışma kurulu, Cumhurbaşkanı tarafından 3 yıllığına seçilecek.

Danışma kuruluna "gerekli görüldüğünde" Kültür ve Turizm Bakanı da başkanlık edebilecek.

BAŞKAN VE YARDIMCILARI NE KADAR MAAŞ ALACAK

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı ve başkan yardımcılarının statü ve maaşları da yer aldı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı ile başkan yardımcıları, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından strateji geliştirme başkanı ile bakanlık genel müdür yardımcısına denk olacak.

Ekran Resmi 2022-11-09 03.56.04

MERKEZ TEŞKİLATINA 53 KİŞİLİK KADRO TAHSİS EDİLDİ

Öte yandan başkanlığın merkez teşkilatı için 53 kişilik kadro tahsis edildi. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na 1 başkan, 2 başkan yardımcısı, 5 daire başkanı, 30 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2 bilgisayar programcısı, 2 çözümleyici, 1 sekreter, 1 şoför, 2 hizmetli, 2 mütercim, 2 sosyolog, 2 psikolog, 1 de grafiker alınacak.