CiddiGazete- Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Haziran ayında başkanlığı bırakacağını açıkladı.

ADAY OLMAYACAK

Ali Koç, YDK toplantısında yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Başkanlığımın devamına dair teveccühünüze teşekkür ederim. Onur duydum, gururlandım ancak Allah'ın izniyle Haziran ayında yeni bir başkanımız ve yeni bir yönetimimiz olacak. Bu kararımın Fenerbahçe'nin hayrına olduğuna inanın.

Derbinin hakemi Bayarslan Derbinin hakemi Bayarslan

SADETTİN SARAN AÇIKLAMASI

"Şampiyonluğa giderken imza toplamak neyin nesi?" deniyor. Sadettin Saran, benim bir dönem daha devam etmem gerektiğini ve kendisinin aday olmak istemediğini söyledi. Ben de devam etmeyi düşünmediğimi ve aday olmasının iyi olacağını söyledim. İmzayı toplamasının gerekli olduğunu biz söyledik.

BAŞKANLIĞI HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Ali Koç'un başkanlığa geldiği kongre 2-3 Haziran 2018'de yapıldı. O dönem başkanlığı futbol camiasında heyecanla karşılanan Koç, taraftarın da sevgilisi oldu. Ancak başa geldiği günden bugüne Fenerbahçe'nin futbolda hiç şampiyonluk yaşamaması ve müzesine sadece bir tane Türkiye Kupası götürebilmesi günden güne taraftarla arasındaki bağı kopardı.

Öte yandan Koç'un seçildiği kongrede konuşan dönemin başkanı Aziz Yıldırım, kürsüdeyken yuhalanınca "Buradan ağlayarak gidersiniz, yapmayın" demiş ve sitem etmişti. Koç'un başarısızlıklarının art arda sıralanmasından sonra Yıldırım'ın bu sözleri sosyal medyada sık sık paylaşılmıştı.