CiddiGazete- Almanya'nın vize merkezleri tarafından geçen yıl 1 milyon 260 kişiye vize verildi. 214 bin 944 başvuru ile Türkiye birinci sırada yer aldı.

DW Türkçe'nin haberine göre federal hükümet vize başvurularından reddedilen veya geri çekilenlere dair detaylı açıklamada bulunmadı. Bu bilgileri "Sadece resmi kullanım içindir" ibaresi ile sınıflandıran Alman hükümeti, detaylı verileri yalnızca milletvekillerinin erişimine sundu.

RET RAKAMLARI AÇIKLANMADI

Gerekçede federal hükümet açısından vizelere dair münferit vize merkezlerine atfedilebilecek ret rakamları ve oranlarının kategorize edilmesinin, üçüncü tarafların "uygunsuz sonuçlara" varmasını önlemek için gerekli olduğu vurgulandı.

Dubai sular altında kaldı Dubai sular altında kaldı

Münferit vize merkezlerinin ret rakamlarına ilişkin "uygunsuz değerlendirmelerin" ikili ilişkilerde gerginliklere yol açabileceği kaydedildi.

Açıklamada, bu durumun Almanya'ya göçlerle ilgili genel tartışmalar ve dünyadaki çok sayıda kriz ile ekonomik ve siyasi gelişmelerin sonucunda artan göç baskısı ile ilintili olduğuna işaret edildi.