Samsun'un Atakum ilçesinde, 5 saat boyunca servis minibüsünde unutulan anaokulu öğrencisi 4 yaşındaki R.D'nin annesini, 2 yıl önce İzmir'in Çiğli ilçesinde sıcak havada unutulduğu serviste yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in dedesi Sabahattin Sakin telefonla aradı. Gözyaşlarını tutamayan dede, anne Gülnür D'ye her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Öte yandan servis şoförü S.A. (56) ve servis hostesi M.K. (49) gözaltına alındı. İki şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık ifadesinin ardından serbest kalan M. K. ve S. A. o anları anlattı.

Olay, 16 Ocak’ta, Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Fırat Özdemir Anaokulu'na giden R.D, annesi Gülnür D. tarafından öğle saatlerinde servis minibüsüne bindirildi. Servis okul önüne geldiğinde diğer çocuklar indirildi, R.D. ise unutuldu. 5 saat serviste kalan çocuk, okul çıkışı fark edildi. Görevliler, altını ıslatan ve titreyen R.D'yi annesi Gülnür D'ye teslim edip, özür diledi. Aile, Denizevleri Polis Merkezi’ne başvurarak, görevliler hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı da R.D'nin servis minibüsünde unutulması ile ilgili idari soruşturma başlatıldığını, servis hizmeti veren firma ile sorumlu personel hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
AİLEYE DESTEK
Olayın kamuoyuna yansımasının ardından aileye destek mesajları ve telefonlar geliyor. İzmir’in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017’de sıcak havada unutulduğu serviste hayatını kaybeden Alperen Sakin'in dedesi Sabahattin Sakin, R.D'nin annesi Gülnur D'yi telefonla arayarak, destek verdi. Telefon görüşmesinin karşılıklı ağlayarak gerçekleştiğini anlatan Gülnur D. şöyle konuştu:
"Olay duyulduktan sonra birçok destek mesajı aldık. 'Bu konunun peşine kesinlikle düşün, arkasını bırakmayın' dediler. Herkes üzüntümüzü paylaşmaya çalıştı. Serviste unutulup hayatını kaybeden Alperen'in dedesi beni telefonla aradı. Bu görüşme beni çok duygulandırdı. Zaten aileye karşı zor konuştum. Dedesi bana konuyla ilgili her türlü desteği vereceğini söyledi. Görüşmenin büyük kısmı karşılıklı ağlayarak geçti. Kendimizi tutamadık. Onların acısı karşısında ben kendi çocuğum için hiçbir şey diyemedim. Alperen’in dedesi, bu olayların tekrar yaşanmamasını istediğini maalesef bir yenisini daha duyduğunu söyleyerek, 'Haberi görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Çok kötü oldum. Acımız tazelendi. Elimden ne geliyorsa sizin için yapmaya çalışacağım' dedi. Çok duygulandım. Sonuçta oğlum şu an yanımda ama onun torunu yanında değil. Empati kurmaya çalıştım."
Gülnur D, Milli Eğitim Bakanlığının da devreye girmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Onlara devreye girdikten sonra süreç hızlandı" dedi.
SERVİS ŞOFÖRÜ VE HOSTES SERBEST
Öte yandan Samsun Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında servis şoförü S.A. ve servis görevlisi M.K, gözaltına alındı. İki şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından ifadeleri alınıp, serbest bırakıldı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.
SERVİS ŞOFÖRÜ VE HOSTES O ANLARI ANLATTI
Savcılık ifadesinin ardından serbest kalan M.K, R.D’yi annesinden alıp araca bindirdiğini, araç dolu olduğu için çocuğu arka taraftaki tekli koltuğa oturttuğunu anlattı. M. K, "Öğrencileri indirdim. O gün biraz rahatsız ve dalgındım. R.D’yi servisten indirmeyi unuttum. Normalde her zaman servisi kontrol ederim. Olaydan sonra R.D’yi fark edince onu yanıma alarak onunla konuştum. Olaydan dolayı çok üzgünüm" dedi.
Servis şoförü S. A. da "İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Çok üzgünüm. Aileye haber verip özür diledik" diye konuştu. (dha.com)