CiddiGazete- CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının muhtemelen Şubat ayı içerisinde açıklanacağını söyledi.

Çeviköz, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile beraber yabancı basına yönelik düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Başkan adayının ismi muhtemelen Şubat ayı içerisinde açıklanacak" dedi.

AĞBABA: CHP'NİN ADAYI KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Malatya'da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

- Altılı masanın adayına, altılı masa karar verecek ama bize sorarsanız CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Tekrar söylüyoruz, masanın gösterdiği aday, bizim adayımız olacak.

- Bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, takdir altılı masanın. Önümüzdeki hafta bir toplantı yapılacak, sonra geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak, sonrasında adayımız açıklanacak.

- Açıklanacak aday, Millet İttifakı’nın adayı olacak. Aday tarifi yapıyoruz; herkesle konuşabilen, geçmişte kirli, karanlık işleri olmayan, bürokrasi, devlet deneyimi olan birisi olsun istiyoruz. İçimizden geçen umarım Kemal Kılıçdaroğlu olur.