CiddiGazete- Altın ve petrol fiyatları Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası batının getirdiği sert ekonomik yaptırımlar nedeniyle hızla artarken bugün öğleden sonra bir miktar geriledi.

Dün ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus petrollerine yaptırım uygulanacağını açıklaması sonrası altın spot piyasada ons başına 2 bin 70 doları görmüş, petrol ise 130 doların üzerine çıkmıştı.

Bugün Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol fiyatlarını gevşetmek için bir eylem planı hazırlayacağını ve gerekirse ek stokları serbest bırakabileceğini söylemesinin ardından bugün petrol fiyatları yüzde 4'ün üzerinde düştü.

ALTIN 2 BİN DOLARIN ALTINA GERİLEDİ

Altında ise düşüş yüzde 3’ü aştı ve spot piyasada ons altın 1990 doların altına geriledi. Gram altın ise dolar/TL’deki artış nedeniyle 950 seviyelerindeki seyrini koruyarak 945 TL bandında işlem gördü.

Altındaki kısmi gerilemede taraflardan gelen müzakere mesajlarının yanı sıra kripto paralardaki yükselişin de etkili olabileceği düşünülüyor. ABD’de Devlet Başkanı Joe Biden’ın açıklayacağı yürütme emri beklenirken Bitcoin bu sabah yüzde 6,5 yükselerek 42 bin doların üzerine çıkmıştı.

Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de bugün yayınladığı video mesajda, "Savaş bitmeli. Müzakere masasına oturmalıyız" dedi.