CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramını huzur içinde geçirebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

19-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesinin hizmet birimleri, şehrin birçok noktasında sahada ve masa başında 7/24 görevinin başında olacak.

BAŞKENT 153, ZABITA, KENT ESTETİĞİ, CENAZE VE SAĞLIK HİZMETLERİ 7/24 ÇALIŞACAK

- Başkent 153: Bayram süresince vatandaşların talep ve şikayetlerini 7/24 ilgili birimlere aktararak çözüme kavuşturacak.

- Sağlık İşleri Daire Başkanlığı: Sahada sokak hayvanlarını besleme faaliyetini sürdürecek olan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca kurban kesim alanlarında dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları ile hijyen mesaisi yapacak. Ücretsiz hasta nakil araçları ile ambulans hizmeti de bayram boyunca kesintisiz devam edecek.

- Mezarlıklar Daire Başkanlığı: Vatandaşlar ALO 188 Cenaze Hizmetleri hattına 24 saat boyunca ulaşabilecek. Cenaze işlemleri, şehirlerarası nakil, il içi nakil, morg, gasilhane, defin ve diğer hizmetler Kurban Bayramı’nda da kesintisiz sürdürülecek. Merkez dahil ilçe ve mahalle mezarlıklarında bayram öncesi temizlik çalışmaları yapılırken Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Türkiye’nin en büyük mezarlığı olan Karşıyaka Mezarlığı’nda mezarlık içi ek servisler düzenleyecek. Arife günü ve bayram süresince Zabıta ve Emniyet birimleri de mezarlıklarda önlem alacak.

- Kent Estetiği Daire Başkanlığı: Kurban Bayramı sonuna kadar Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri tarafından günlük ortalama 85 araç ve 315 personel ile temizlik ve bakım-onarım çalışmaları kent genelinde 7/24 devam edecek.

- Fen İşleri Daire Başkanlığı: Merkez ve çevre ilçelerde yol bakım, onarım ve asfalt çalışmaları başta olmak üzere köprülü ve katlı kavşak ile yeni yol açım çalışmaları hız kesmeden sürdürülecek.

- Zabıta Daire Başkanlığı: Toplum sağlığı için açık olan zincir marketlerde ve gıda işletmelerinde hijyen kurallarına uygun davranılıp davranılmadığı konusunda denetimler sıklaştırılacak.

ANKARA İTFAİYESİ BAYRAM NÖBETİNDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da Kurban Bayramı süresince 7/24 görevinin başında olacak.

Olası yangın ve kurtarma çalışmaları için 46 İtfaiye İstasyonu’nda 930 itfaiye personeli ile üç vardiya halinde 24/48 nöbet esasıyla kesintisiz olarak hizmet verecek olan Ankara İtfaiyesi ekipleri müdahale için 175 araç ile sahada hazır bulunacak.

Bayram tatilini evlerinden uzakta geçirecek olan vatandaşlara ev ve iş yerlerindeki elektrik şalterlerini, su ve doğal gaz vanalarını önceden kapatmaları uyarısında bulunan Ankara İtfaiyesi, havaların ısınmasıyla birlikte Ankara’daki baraj, göl, gölet ve akarsularda yüzülmesinin tehlikeli ve yasak olduğu bilgisini paylaştı. Rekreasyon ve mesire alanlarında pikniklerde dikkatsizlik nedeniyle oluşabilecek yangın tehlikelerine karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağıran İtfaiye Daire Başkanlığı, yere atılan ve toplanmayan kibrit, sigara ve cam kırıklarının yangına davetiye çıkardığına dikkat çekti.

AŞTİ'DE GÜVENLİK VE PANDEMİ ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Yolcu trafiğinin yaşanacağı noktaların başında gelen Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminalinde (AŞTİ) de güvenlik ve salgın önlemleri artırıldı.

Arife günü saat 17.00'ye kadar AŞTİ’de Halk Sağlığı Merkezinde Biontech aşı uygulaması devam edecek. Bayram süresince AŞTİ'de oluşacak yoğunluk nedeniyle otobüslerin giriş ve çıkış denetimleri Otomasyon ve Hareket Planlama Birimi tarafından kesintisiz şekilde sağlanacak. Terminal Zabıta Müdürlüğü de denetimlerini artırırken, temizlik ve BUGSAŞ güvenlik ekipleri 24 saat vardiyalı olarak çalışacak.

Vatandaşların, terminalde devam eden tadilat çalışmasından etkilenmemesi için de gerekli tüm tedbirleri alan BUGSAŞ A.Ş., Kurban Bayramında da yolculara hizmet vermeye devam edecek.

ASKİ EKİPLERİ DE HAZIR OLACAK

ASKİ Genel Müdürlüğü de çalışma takvimine göre çeşitli birimlerle hizmet vermeye devam edecek.

Abone işleri Daire Başkanlığına bağlı Elmadağ, Akyurt, Kalecik, Temelli, Kızılcahamam, Çamlıdere, Polatlı, Beypazarı, Nallıhan, Çubuk, Haymana, Şereflikoçhisar ve Bala ilçelerinde bulunan tahsilat merkezlerinde 19-21 ve 23 Temmuz tarihlerinde, Güdül ve Pursaklar tahsilat merkezlerinde ise 22-23 Temmuz tarihlerinde kartlı su satışı ve fatura tahsilatı yapılacak.

Genel Müdürlük tahsilat merkezi ise 17-25 Temmuz tarihleri arasında her gün fatura tahsilatı ve kartlı su satışı için açık olacak. 19 Temmuz tarihinde 08.00-13.00 arasında diğer günler ise 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet verilecek.

TOPLU ULAŞIMA KURBAN BAYRAMI DÜZENLEMESİ

Başkentliler, 20-23 Temmuz tarihlerinde EGO otobüslerini, ANKARAY ve Metroyu 06.00 ile 24.00 saatleri arasında ücretsiz kullanabilecek.

Arife gününden itibaren EGO Genel Müdürlüğü Karşıyaka, Ortaköy, Sincan Cimşit, Mezarlıklarına ek seferler koyarken, 08.00-19.00 saatleri arasında ring seferleri de düzenleyecek. EGO ayrıca kurban satış alanları ve kesim yerlerine rahat ulaşım sağlanması için servis hizmeti de sağlayacak.

Kurban Bayramı boyunca güncel otobüs hareket saatleri ile detaylı bilgilere EGO Genel Müdürlüğü'nün “www.ego.gov.tr” internet adresi ve EGO CEP'te uygulamasından ulaşılabilecek.

HALK EKMEK SATIŞ MAĞALARI, BAŞKENT MARKETLER VE EKMEK BÜFELERİ BAYRAMIN 1. GÜNÜ KAPALI

Halk Ekmek Genel Müdürlüğü de Kurban Bayramı için çalışma takvimini belirledi.

Kurban Bayramının 1. günü Başkent Marketler, Halk Ekmek Fabrika Satış Mağazaları ile Halk Ekmek Büfeleri kapalı olacak. Bayramın 2. gününden itibaren GİMAT, Batıkent, Mamak ve Etimesgut Başkent Market şubeleri hizmet vermeye devam edecek. Bayramın 3. günü itibarıyla da ASKİ, Gökkuşağı ve Mithatpaşa Fabrika Satış Mağazaları ile Mesa Koru Başkent Büfe ve 417 Halk Ekmek Büfesi açık olacak.