CiddiGazete- 30 Ağustos Zafer Bayramı açılışları kapsamında 13 adet semt parkını Başkent'e kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeşil alan atağı sürüyor.

62 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde bulunan ve yıllardır atıl durumdaki yaklaşık 62 bin metrekarelik alanı Gazi Park adıyla, Başkentlilerin keyifli zaman geçirebilmeleri için hizmete açtı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını korumak amacıyla Etimesgut-Bahçekapı Mahallesi sınırları içerisinde, Güvercinlik Caddesi ile Çiftlik Caddesi kesişiminde yapılan park, 7'den 70'e herkese hitap eden aktivite ve dinlenme alanlarıyla Ankaralıların yeni doğa alanlarından olacak.

PLAJ VOLEYBOL SAHASINDAN NİLÜFER GÖLETİNE

Park içerisinde çim tepeler, çocuk oyun grupları, çocuk kum havuzu, kol balıklarının yüzdüğü Nilüfer Göleti, açık hava sinema gösterimi, uçurtma etkinliği gibi pek çok aktivitenin yapılacağı etkinlik çayırı, basketbol ve plaj voleybolu sahaları, badminton ve tenis kortları, tavuk, horoz, tavşan, cüce keçi, tavus kuşu ve midillilerin özgürce gezdiği evcil hayvan serbest gezinti alanı, bisiklet yolu ile tuvalet ve otopark da yer alıyor.

BAŞKENTLİLERDEN TAM NOT

Hizmete açıldığı günden bu yana Başkentlilerin uğrak noktası haline gelen park, vatandaşların kısa sürede beğenisini toplayarak tam not aldı.