CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden oda seçimleriyle ilgili açıklama yapıldı. Tarafsızlık ilkesine vurgu yapılan duyuru şöyle:

Değerli esnafımız,

2019 yılının Nisan ayından itibaren kentimizi hemşehrilerimizle ve esnafımızla birlikte yönettik, birçok çalışma ve projeyi hayata geçirdik. Özellikle pandemi döneminde sizlerle dayanışma içerisinde olup kimsenin mağdur olmaması için gayret ettik.

Dezenfeksiyondan maske dağıtımına, filyasyon esnafımıza harcırah ödemesinden ücretsiz şeffaf kabin uygulamasına, sokağa çıkma kısıtlamasında zor durumda kalan esnafımıza gıda/nakit desteğinden yakıt desteğine kadar birçok yardımda bulunduk. Terzilerimizi, nakliyecilerimizi, servisçilerimizi, pazarcılarımızı ve birçok esnaf grubumuzu üretim veya satın alma sürecine katarak yanlarında olduk. “İyiliğin Başkenti” Ankara’mızda, esnafımızın en kötü koşullarda dahi ayakta kalabilmesi için büyük çaba harcadık.

Her ne kadar beklenmedik bir pandemi dönemi yaşasak da bu dönemde dayanışmanın en güzel örneklerini birlikte sergiledik, tüm dünyaya örnek olan birlik ve beraberliği yaşadık. Bundan sonra da geleceğe birlikte yürüyecek, yeni projelerimizle esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Oda seçimlerinde esnafımızın hür iradesi ile tercihlerini kullanması ve seçim sonrası kaybeden tarafta olanların hiçbir baskıya maruz kalmaması için yönetmeliğin bize verdiği tüm yetkiyi kullanacağımızın bilinmesini isteriz. Kurum olarak önceliğimiz kimin aday olacağı ya da seçimi kazanacağı değil, esnafımızın mutluluğu ve huzurudur. Kim kazanırsa kazansın, esnafımız için alınacak her olumlu kararın arkasında duracağız ve sonuna kadar desteğimizi sürdüreceğiz.

Bu vesileyle tüm Oda seçimlerinin esnafımıza hayırlı olmasını diliyoruz.