CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı:

Bazı kesimlerce, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü Sabancı Bulvarı-Ankara Bulvarı bağlantı yolu çalışmalarının "hukuksuz" olduğuna dair açıklamalar yapılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmaları, devam eden hukuki süreç sonunda oluşan mahkeme kararları ile yürürlüğü devam eden imar planlarının kamu yararı ilkesi doğrultusunda yapılmaktadır. Çalışmalarımız iddia edilenlerin aksine yeni bir çalışma olmayıp, 2018 yılında açılmış ve alt temelleri yapılmış olan stabilize yola asfalt serimi çalışmasından ibarettir. Hukuka aykırı hiçbir işlemimiz yoktur.

Çalışmalarımız kapsamında bölgede yeni yol açılmamıştır, çevreye zarar verilmemiştir, bir ağaç dahi kesilmemiştir. Aksi açıklamalar, rantçı çevreleri mutlu edecek manipülasyonlardır.

Ankara'nın kolayca ulaşılabilen ve herhangi bir konuda rahatça bilgi alınabilen bir belediye başkanı ve yönetimi varken, iletişim kurulmadan, doğru bilgiler alınmadan, mahkeme kararları hiçe sayılarak gündeme getirilen, gerçeği yansıtmayan iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmanın toplumda karşılığı yoktur. Bu kesimlerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerinin tek savunucusu gibi davranmalarını kabul etmiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Orman Çiftliği arazisi için yapılan iki ihaleyi de kazanarak Atatürk’ün mirasına uygun şekilde değerlendirmesi tüm kamuoyunun malumudur. Büyükşehir Belediyesi, Çukurambar’da yapılaşmanın önüne geçmek için 400 Milyon TL’lik alacağından vazgeçip, mahsuplaşma yoluyla bölgedeki araziyi alıp yeşil alan yapmak için TOKİ’ye resmi yazı yazan tek kurumdur. Bu anlayıştaki bir kuruma haksızca isnat edilmeye çalışılan suçlamalar değersiz ve itibarsız kalmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde "katılımcılık" ilkesine sahip bir belediye yönetimi olduğu ve eski yönetimin "ben bilirim" alışkanlığının yıkıldığı aşikârdır. Hal böyle iken, bunu fark edemeyip kendi eski alışkanlıklarını sürdürmekte ısrar eden ve "ben bilirim" düşüncesine kendileri sahip olan bu kesimlerin tavırlarını yeni yönetim anlayışına uygun şekilde gözden geçirmelerini dileriz. Yapılan tüm iş birliği tekliflerini reddedip kendilerini Ankara'nın sahibi olarak konumlandıran bu bakış açısını reddediyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak Ankara’nın kültürel, çevresel ve simgesel değerlerine sahip çıkarak en doğru ve şeffaf biçimde hizmet etmeyi sürdüreceğiz.