CiddiGazete- Ankara'da yaşanan sel felaketi üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş aleyhine başlatılan dezenformasyon kampanyası yine boş çıktı.

AKP'li Melih Gökçek'in enkaz halinde bıraktığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni, özellikle altyapıya verdiği önemle ayağa kaldıran Mansur Yavaş, sel felaketindeki sınavla vatandaşlardan tam not alırken, troll ordusunu memnun edemedi.

Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısı için kent dışında olduğu yalanından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Akyurt Belediyesi'nde çekilen ve AKP'liler tarafından PR amaçlı kullanılan fotoğrafa kadar tüm dezenformasyon çalışmalarına cevap geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, trollerin ve ABB Meclis toplantısında AKP'li üyelerin eleştirilerine şu ifadelerle açıklık getirdi:

"KENDİSİNİN POZ VERME GİBİ BİR HUYU YOK"

1. "Mansur Yavaş Eskişehir'deydi. ABB Başkanı kayıp, çizmeyle bir tane fotoğrafı yok..." Sn. Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş, bu cümleleri kurduğunuzda Akyurt afet bölgesindeydi. Özür dileriz; kendisinin poz verme gibi bir gailesi, bir huyu yok.

"YANINDA FOTOĞRAFÇI TAŞIMIYOR"

2. RT edeceğinize söz verin, Akyurt'ta vatandaşların çektiği fotoğraflardan paylaşayım.

Önceki gün Altındağ'da, evvelsi gün ise İvedik'teydi. Yanında yine fotoğrafçı yoktu. Size bir vatandaşın telefonuyla çektiği fotoğrafı ileteyim, yüreğiniz ferahlasın. Gelelim Eskişehir'e...

"ESKİŞEHİR'E SABAH GİDİP ÖĞLEDEN SONRA DÖNDÜ"

3. "Belediye Başkanları Toplantıları" 3 gün sürer. ABB Başkanı Mansur Yavaş ilk gün toplantıya katılmadı, 2. gün sabah Eskişehir'e gitti. Öğleden sonrası için yağış uyarısı verilmesi üzerine derhal Ankara'ya döndü. Bu yüzden Başkanlarımızın basın toplantısında yer alamadı.

"MAKAMINDA HALKI BİLGİLENDİRDİ"

4. Ankara'ya gelince ise "yönetimde sorumluluk" ilkesi gereği ABB Başkanlık makamında halkı bilgilendirdi, yapılan çalışmaları anlattı. Trolbaşı, troller, havuz medyası ve Sinan Bey...

Sn. Mansur Yavaş yağış başladığında neredeymiş?

Kul hakkına girmekten vazgeçin.

"ABB PERSONELİ SOLUKSUZ ÇALIŞIYOR"

5. ABB, sel felaketi nedeniyle günlerdir soluksuz çalışıyor.

Bugün de 1588 araç 4884 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması yapıldı. Akyurt'ta ise 131 araç ve 501 personel ile en etkin çalışan kurum oldu; 78 insan kurtarma vakası gerçekleştirildi.

"YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ"

6. Biz mazeret üretmeyiz. Eskiye oranla 2 kat daha fazla altyapı yatırımı yaptık, daha da yapacağız. Mağdur vatandaşlarımızla ise tek tek ilgileneceğiz.

Bugün aklı selim konuşmalar yapan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz.

Sel felaketinin yaralarını birlikte saracağız.