CiddiGazete- Siyaseti trol düzeyine yapan mahfillerin İsrail üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Mansur Yavaş'a atmaya çalıştığı çamur, yapılan açıklamayla gün yüzüne çıktı.

İlkesiz ve yalan siyasetin temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ve Mansur Yavaş'ı İsrail'den destek almakla suçladı. Trollerin sosyal medya paylaşımlarında, Gazze'yi kan gölüne çeviren terör devletinin Mansur Yavaş'a destek verdiği yalanı yayılmaya çalışıldı.

İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, siyasi trollerin yalanlarını yüzlerine vuran bir açıklama yayımladı. ABB'nin açıklaması şöyle:

Bazı siyasi parti temsilcilerinin ve sosyal medya trollerinin Ankara Büyükşehir Belediyesini, İsrail Büyükelçiliğinden yardım almakla suçladığı paylaşımları üzerine;

- Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belpa, mübarek Ramazan ayı boyunca "iftarver" kampanyası düzenlemiş, kampanyaya geçen seneden beri yüzbinlerce kişi ya da kurum destekte bulunmuştur. Bu kurumlar arasında büyükelçilikler, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve meslek odaları da bulunmaktadır. Yapılan destekler Ankara Büyükşehir Belediyesine değil, doğrudan garip gurebanın sofrasına yemek olarak gitmiştir.

- İsrail Büyükelçiliği çalışanları da son dönemdeki Filistin olayları yaşanmadan önce, 29 NİSAN 2021 TARiHİNDE Belpa'ya giderek, ülkemizde faaliyet gösteren resmi bir yapı olarak iftar kampanyasına katılma istediğini belirtmiş ve doğrudan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Belpa'nın kampanyasına katılmıştır.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi kurumsal olarak, BAŞTA DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ SOYDAŞLARIMIZ OLMAK ÜZERE, Kudüs'te veya yeryüzünün herhangi bölgesinde, zulme uğrayan mazlumların her zaman yanında olmuş; bu tavrını yeni yönetim döneminde aleni biçimde her fırsatta göstermiştir.

- Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu değişmez duruşu, mazlumlar için ses çıkaramayanlara aşı alma konusu dahil birçok konuda mazeret haline dahi gelmiştir.

Hal böyle iken; daha olaylar başlamadan önce Belediyemizin iştirakine gidilerek katılım sağlanan bir iftar yemeği kampanyasından siyasi çıkarım yapmak, bundan siyasi olarak nemalanmaya kalkmak yine bir kirli siyaset örneği olarak tarihe not edilecektir. Doğu Türkistan'daki zulme ses çıkaramayıp gelen tepkiler üzerine mahcubiyetlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden gidermeye çalışanlar, yine milletimizin maşeri vicdanına hapsolacaktır.

Ankara'nın geçmişte MOSSAD Başkanı tarafından ödüllendirilen bir Belediye Başkanı varken ve bu ödüle kendilerinden kimse itiraz etmezken, geçmişi ve duruşu belli olan Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a 40 kere atsalar bir kere tutmayacak olan çamuru atanlara iade ediyoruz.

OKTAY VURAL KİMİN DESTEK ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Trol siyasetçilerin çirkin paylaşımları, akıllara AKP'li Melih Gökçek'i getirdi.

Oktay Vural, MHP Grup Başkan Vekili olduğu dönemde TBMM'de basın toplantısı düzenlemiş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı AKP'li Melih Gökçek'in MOSSAD yöneticileriyle fotoğraflarını basın mensuplarına dağıtmıştı.

24 Mart 2009'da Hürriyet Gazetesi'nde yer alan "Gökçek MOSSAD'la işbirliğinde" başlıklı haberde şu ifadeler kullanıldı:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Yahudi baronlar ve MOSSAD ajanlarıyla sıkı ilişki ve işbirliği içinde olduğunu öne sürdü.

Vural, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Gökçek'in İsrailli bir generalle el sıkışırken ve ondan ödül alırken gösteren bir fotoğrafını dağıttı. Vural "Bir belediye başkanı, İsrailli generalle ne konuşuyor, neyin ödülünü alıyor? Gökçek’in İsrailli general ve MOSSAD ajanlarıyla ilişkisi ne? Bu karanlık ilişkiler nerede kuruldu, amacı ne? Neler uğruna bu ilişkiler kuruldu" diye sordu.

Vural, şunları söyledi: "2006’da Ankara’da Global Form düzenledi. Konferans Başkanı, İsrail Dış İlişkiler Konsey Başkanı ve MOSSAD’ın eski İkinci Başkanı David Kimche. Bu organizasyona Ankara’da ev sahipliği yapan da Melih Gökçek. Kimche, aynı zamanda MOSSAD ajanı olarak Kuzey Irak’ta ayrı bir devlet kurmak için Talabani ve Barzani’ye yardım eden kişidir. Gökçek'in bu karanlık ilişkileri acaba nerede başladı? Kimche, 4 Ağustos 2004’te Glokalizasyon adlı bir organizasyon kuruyor. Amacı, çok kültürlülüğün ve şehir yönetimlerinin etkili olmasını sağlamak, milli devletleri yıkmak. Gökçek’in, bu kişilerle alakası ne?"