CiddiGazete- Coronavirüse karşı aldığı tedbirlerle öncü uygulamalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yarın beni bir adım daha atacak. Mansur Yavaş, toplu taşıma araçlarına maskesiz yolcu alınmayacağını, maskeleri de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz vereceğini duyurdu. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli Ankaralılar; Bugün alınan karar neticesinde, kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim.

Bu zor günleri de sağlığımızı koruyarak atlatacak, birlikte başaracağız."

38 BİN 926 KİŞİ NAKİT BAŞVURUSUNDA BULUNDU

AKP iktidarının engellemelerine rağmen ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardıma devam eden Mansur Yavaş, bugüne kadar yardım talebinde bulunan vatandaşlarla ilgili de bilgi verdi. Başkan Yavaş'ın konuyla ilgili bilgi notu şöyle:

"Bu saat itibarıyla ihtiyaç sahibi başvuran sayısı 153 bin 863'e, işini kaybeden vatandaşlarımızın gıda ve nakit başvuru sayısı 38 bin 926’ya, acil durum gönüllü sayısı ise 4 bin 742’ye ulaşmıştır. Kimseyi mağdur etmemek için dağıtımlarımız süratle devam etmektedir."