CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı önceleyen projelerle hem yerli üreticinin ekonomisine katkıda bulunmayı, hem de Başkent ekonomisini canlandırmayı hedefliyor.

Yerli üretimi teşvik eden projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 134 hayvan üreticisine ilk kez toplam 379 adet damızlık teke desteğinde bulundu.

HEDEF: ANKARA KEÇİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜRETİMİNİ VE TİFTİK KALİTESİNİ ARTIRMAK

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ankara'nın en önemli simge değerinden biri olan "Ankara Keçisi" yetiştiriciliğini desteklemek, tiftik kalitesini ve miktarını artırmak, yetiştiricilere ekonomik olarak katkıda bulunmak amacıyla damızlık teke dağıttı.

Ayaş, Güdül, Nallıhan, Beypazarı, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kahramankazan, Çubuk, Kalecik, Altındağ, Keçiören, Elmadağ, Sincan, Polatlı, Haymana ve Bala ilçelerinde dağıtımı tamamlanan damızlık tekeler, "Halk Elinde Islah Projesi" kapsamında ıslah edilen tekelerden seçildi.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİ SEVİNDİREN DESTEK

Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75'i hibe, yüzde 25'i ise çiftçi katkı paylı olan damızlık teke desteğinden yararlanan yetiştiriciler, Başkan Mansur Yavaş'a teşekkür ettiler.