CiddiGazete- ANAP ve DYP'den sonra bir dönem AKP'de de siyaset alanı bulan Ardahan eski milletvekili Saffet Kaya, tuhaf paylaşımıyla hem güldürdü, hem şaşırttı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, BBP kurucularından ANAP eski milletvekili Esat Bütün'ün kızının nikah törenine katıldı.

Davetliler arasında yer alan AKP'li Saffet Kaya, diğer konuklar gibi Mansur Yavaş'la fotoğraf çektirmek istedi. Yavaş, Saffet Kaya'nın salgın koşullarına aldırış etmeden sarılıp fotoğraf çektirmesi karşısında sessizliğini muhafaza etti.

AKP'li Kaya, daha sonra Mansur Yavaş'la çektirdiği fotoğrafları, "Milletvekilimiz sayın Saffet Kaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş bey ve önceki dönem Adalet Bakanı sayın Oltan Sungurlu beyle ailece yemekte buluştular" diye yazarak paylaştı.

YAVAŞ TARAFINDAN DÜZELTME ÇAĞRISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Saffet Kaya'nın yanıltıcı ifadelerine tepki göstererek paylaşımı kaldırmasını istedi.

Gültekin, Twitter hesabından Saffet Kaya'yı etiketleyerek şöyle dedi:

Sn. @saffetkaya_mv, Facebook hesabınızda, aslı astarı olmayan şekilde yaptığınız "yemekli aile buluşması" paylaşımıyla neyi amaçladınız?

Sn. Esat Bütün'ün kızının nikah töreninde tesadüfen karşılaşma sonrası, yemek söz konusu değilken, bu paylaşımı kaldırmayı düşünüyor musunuz?

SAFFET KAYA KİMDİR?

1962 Ardahan doğumlu olan Saffet Kaya İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ardahan'da okudu. Vatani görevini İstanbul Hasdal'da yaptı. Yüksek öğrenimini Kazakistan Almaata Milli Ekonomi Enstitüsü İktisat Bölümü'nde tamamladı. Saffet Kaya, Ardahan'da saygın iş adamı Şemsi Kaya'nın oğludur. 1979 Yılında İstanbul'a gelerek ticarete sanayici olarak başladı, Saffet Kaya aynı zamanda İnşaat şirketi kurarak birçok projeye imza attı.

Kars, Ardahan, Iğdır İş adamları Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Bahçelievler Hizmet Vakfı ile Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın Onursal Başkanı oldu.

Siyasi Hayatına Turgut Özal'ın görevlendirmesi ile Bakırköy Anavatan Partisi İlçe Başkanlığıyla başladı.

1994 Yılında, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in Davetiyle DYP'den Ardahan milletvekili adayı oldu. 1995 yılı seçimlerinde DYP Ardahan milletvekili olarak parlementoya girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyon Başkanlığı, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis İdare Amirliği görevlerini yürüten Saffet Kaya, Doğru Yol Partisi içerisinde ise Teşkilat Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2007 yılında AKP'den gelen davet üzerine Ardahan Milletvekili olarak seçilip, AKP Ardahan milletvekili olarak görev yaptı. Saffet Kaya orta düzeyde İngilizce ve Rusça bilmektedir. Kaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.