CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı faaliyetlerinin masaya yatırıldığı Meclis Toplantısı'nda, "Meclis İç Tüzüğü'ne aykırılık" tartışması yaşandı.

AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Meclis İç Tüzüğü'ne uygun olmamasına karşın herkes konuştuktan sonra kürsüye çıkıp konuşmak istedi. Köse, ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal'ın ısrarına karşın kürsüye gelmedi.

Kürsüye çıkmamakta ısrar eden AKP’li Köse, Meclis'in CHP ve İYİ Partili üyelere yönelik, "Onları ilgilendirmez bizim ne zaman konuşacağımız" ifadesini kullandı.

İYİ PARTİ VE CHP'Lİ ÜYELER DIŞARIYA ÇIKTI

Ara verilen oturumda Meclis Başkan Vekili AKP'li Fatih Ünal’ın, Grup Başkanvekili Murat Köse'nin ısrarını kabul etmesi üzerine CHP ve İYİ Parti grupları Meclis salonuna geri dönmedi.

''HİÇBİR DAYATMAYI KABUL ETMEYECEĞİZ''

Konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Meclis iç tüzüğünde açık hüküm olmasına rağmen, kendi Meclis Başkanvekili dahi defalarca kürsüye davet ettiği halde ısrarla tüm kurallar ile teamülleri çiğneyerek ve 'en son ben konuşacağım' diyerek çoğunluğun tahakkümünü kurmaya çalışan anlayışı kabul etmedik.

Hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğiz. Hukuk devletinde herkes kanunlara ve yönetmeliklere uymak zorundadır. Sayısal çoğunluk kanunların üzerinde değildir. Bizim hangi şartlarda hangi mantıkla mücadele ettiğimizi Ankaralıların maşeri vicdanına havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.