CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara İftar Buluşması" programında bir araya geldi.

Mansur Yavaş, iftar programında yaptığı konuşmada, kendisine destek veren İyi Parti'ye teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

- Üç yıl oldu, Ankara Büyükşehir Belediyesini Millet İttifakı olarak yönetiyoruz.

- Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlere girerken, sayın genel başkanımızın aldığı inisiyatifi ve fedakarlığı asla unutmuyoruz.

- Arkasından bütün ilçe teşkilatları olarak, il başkanımız ve ilçe başkanlarımız bizleri bu makama taşıdı. Üç yıldır yapılan kara propagandaları biliyorsunuz.

- "Biz olmazsak, şöyle olur, böyle olur" diye anlattılar.

- Ama Ankara halkı şimdi şunu gördü; anlatılanların hepsinin birer iftira olduğunu ve bu kentin daha iyi yönetilebileceğini gördü.

- Buradan nereye varmak istiyorum. Bizler büyükşehir belediye başkanlığı olarak yaptığımız çalışmalarla, iktidarın, "Biz gidersek mahvolursunuz" propagandasına karşı tam tersine hiç birisi olmadı ve aksine insanların yaşamları daha da güzelleşti, kolaylaştı ve konforu arttı.

- Ayrıca ileride ülkemizde yaşanacak idari bir değişikliğin de ülkemize ne gibi güzellikler katacağının göstergesi oldu.

- Onların ileride atacağı iftiraları da boşa çıkarmış olduk.

AKŞENER: YOLSUZLUK YAPTIRMAYACAĞIZ

İftar programında konuşan Akşener ise "İktidar olduğumuzda 'Siz geldiğinizde kaynağı nereden bulacaksınız' diyorlar. Ben de diyorum ki, 'Çalmayacağız, çaldırmayacağız. İsraf ettirmeyeceğiz. Yolsuzluk yapmayacağız, yaptırmayacağız...' Türkiye'nin gerçekten büyük bir gücü var. Türkiye'nin bu gücü, milletin refahına harcanması yerine çarçur ediliyor, yandaşa harcanıyor" ifadelerini kullandı.

"İYİ Kİ MANSUR YAVAŞ KAZANDI"

Mansur Yavaş'a teşekkür eden Akşener, "İyi ki Ankara'yı Mansur başkan kazanmış ki, sosyal devletin ne olduğunu, fakirin yanında olmanın ne olduğunu, gözüne sokmadan ve incitmeden yardımcı olmayı ortaya koyarak, o yardımların nasıl yapılabileceğini, yolsuzluk ve endişe yaratmadan, gerçekten direkt yardımın nasıl yapılabileceğini gösterdi. Ben size arkadaşlarımızın huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

"İYİ PARTİ KURULDU TÜRKİYE’DE BİRÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"

Konuşmasında, gençlerin hakkının yenilmesi ve mülakatlardaki usulsüzlüklere de değinen Akşener, "88 puanla elenen çocuğun yanındaki arkadaşı 60-65 puana atanıyor. O gençlere böyle bir eziyetin edilmesinin önüne geçilmesinin yolu, bu ucube sistemi değiştirmekten geçiyor. Onu da biz başaracağız" ifadelerini kullandı.

"Bir şey oldu her şey değişti. İYİ Parti kuruldu, Türkiye'de birçok şey değişti" diyen Akşener, "Ankara'da sayın Mansur Yavaş yaptığı icraatla tarımda çalışanların, besicilerin, süt üreticilerinin, talebelerin, çocukların, kadınların, gençlerin, esnafın yanında. Hani bunlar böyle olmayacaktı? Onun için icraat yaptığınız zaman o örnekten yola çıkarak iktidarımızda da aynı şey olacak. Çalmayacağız, çırpmayacağız, yolsuzluk yapmayacağız, israf etmeyeceğiz. Bu ülkeyi Atatürk'ümüzün ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesinde Allah'ın izniyle, sizin iradenizle, milletimizin teveccühü ile çıkaracağız. İyi ki İyi Parti'yi birlikte kurmuşuz" şeklinde konuştu.