CiddiGazete- Keçiören ilçesinin AKP'li belediye başkanı Turgut Altınok, Ankara Halk Ekmek büfelerinin önünde ucuz ekmek alabilmek için bekleyen vatandaşları ziyaret etti.

1 TL daha ucuza ekmek alabilmek için sırada bekleyen vatandaşlara "Neden fırından ekmek alamıyorsunuz?" diye soramayan Turgut Altınok, faturayı Halk Ekmek'e kesti.

Vatandaşların, "Allah Mansur Yavaş'tan razı olsun. Fırınlar zam üstü zam yaparken, o bizlere zamsız ekmek yetiştirmeye çalışıyor. Hükümetin de sesimizi duymasını istiyoruz. Sofralarımıza ekmekten başka yiyecek koyamayacak duruma geldik" serzenişlerine kulak tıkayan Altınok, sosyal medya hesabından tabloyu manipüle etmeye çalıştı.

Turgut Altınok'un vatandaşlardan büyük tepki alan paylaşımları şöyle:

- Buradan sesleniyorum!

Ekmekleri geç getirerek bu soğukta vatandaşa zulmediyorsunuz. Görüyorum, her gün soğukta vatandaşımızı siyasi istismar aracı olarak kullanmak için ekmekleri geç getiriyorsunuz.

- Kuyruklar çoğalıyor ama vatandaş kuyrukta ekmeği geç gönderenlere, geç getirenlere beddua ediyor. Bunu bilesiniz. Bunun siyaseti olmaz. Bu konuyu parti olarak, siyaset olarak kullanmak ve vatandaşları bu soğukta bekletmek siyasi ahlak ve edebe yakışmaz, önce insan olana yakışmaz.

- Ekmekleri saatinde getirin, gönderin, çıkartın, vatandaşlara bu karda, kışta, soğukta zulmetmeyin. Hiç kimse unutmasın ki belediyeler ve bütün kurumlar bu halkındır, vatandaşındır.

- Yuvalarınızda oturuyorsunuz; bir gün gelin, 2 saat ekmek kuyruğunda bekleyin, göreyim sizi. Her gün iki sefer bu kuyrukta bekleyen insanlarımıza günahtır, yazıktır.

AKP'Lİ ALTINOK'A CEVABI VATANDAŞ VERDİ

Turgut Altınok'un paylaşımlarının altına vatandaşlar tepki ifadesi içeren çok sayıda cevap yazdı. Altınok'un neredeyse hiç destek bulamadığı tepki mesajlarından bazıları şöyle:

- "Millet neden ucuz ekmek peşinde?" diye sorguladığınız gün çok şey değişecektir Sayın Başkan.

- Masaya çık tepin istersen.

- Bak bunlar Bulgar Turgut başkan soğukta sıra bekliyorlar.

- Şurada biri de çıkıp bu insanlar neden halk ekmek sırasına gidiyor diye sormuyor. Pişkinliğin bu kadarına da pes doğrusu.

- Bu kuyruğa muhtaç edenlere de bir kaç kelime etseniz güzel olur. Mesela bu kuru bu hale getirenleri bu hayat pahalılığını bu marketlerdeki fiyatları vs değil mi? O zaman size benden bi fikir; siz de evlere dağıtın hizmet hizmettir.

- Halk o kuyrukta neden bekliyor ki aaa hayat çok mu pahalandı. Bu hayatı pahalandıranlara da 2 lafın var mı tabi ki yok.

- Milleti ucuz ekmeğe muhtaç ettiniz. Buğday bile yurt dışından ihraç ediliyor. Bir de beyefendi utanmadan arlanmadan bu tweet'i atıyor. Ülke ne hale geldi. Akp sayesinde bundan da bahsetsene biraz.

- Bu insanlar niye halk ekmek alıyor? Önce bunu sorgula sonra başkasına laf at! İğneyi de değil kürdanı bi kendine batır da çuvaldızı başkasına batırırsın.

- Utanma olsa 1 lira için neden bu soğukta bekliyor insan de zavallı duruma düşmeyin.

- Niye kuyrukta bekliyorlar ki? Mahallelerindeki evinin dibindeki marketten alsınlar. Sahi Turgut neden?

- Yakışmadı bu tarz size, audı lerden inersin gerekirse fıat araç tercih edersin halkına mobil ekmek aracı kurarsın, hatta bedava dağıtırsın olur biter, maaşını bir kaç ay alma bak onunla da kurulur mobil araç, buz pateni yapacağına halka ekmek fabrikası yap o zaman, şovvvv bunlar

- Bir defa olsun özeleştiri yapmaz mı insan bu nasıl bir yönetici kafası gerçekten aklım almıyor insanlar neden orada diye sormak yerine neden ekmek geç geliyormuş. Geldigi anda bile insanlar o soğukta ne kadar süre bekliyordur.

- Siz bu kelimeleri her gün saatinde ekmek çıkaran abb ye mi söylüyorsunuz yoksa o çok sevdiğiniz reisinize mi?

- Dayı ekmeği 3 lira yapanlara bir tel kadar yakınsın bi onlara sitem et tabi telefonuna cvp verirlerse.

- Gereken cevabı vatandaştan almışsın zaten. şimdi vicdanınla baş başa bırakıyorum seni.

- Hadi ordan. Vatandaş gerçekleri görüyor. Anca çamur atın. Büyükşehiri karalamayı bırakın da ilçenizle uğraşın.

- Uzun zamandır böyle boş bir twit okumamıştım.

- Evet günahtır yazıktır bu insanlara neden ekmek kuyruklarında bekliyorlar acaba yazıklar olsun bu insanları ekmek kuyruklarına mahkum edenlere.

- Halk ekmeği geç getirene mi beddua ediyor, kendisini fakir ve işsiz bırakıp bu kuyruklara mecbur edenlere mi? İyi dinlediniz mi Turgut bey o beddualarda tam olarak ne diyorlar?