CiddiGazete- 750 milyon dolarlık maliyetiyle büyük kamu zararına yol açan Ankapark'ın tanıtımı için kurulan tanıtım ofisinin maliyeti dudak uçuklattı. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi talan edilerek inşa edilen ancak atıl durumda kalan tesisin tanıtılması amacıyla Akköprü'ye kurulan ofisin maliyetinin 1 milyon 750 bin TL olduğu öğrenildi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek döneminde yaptırılan Ankapark için harcanan paraların bir yenisi daha belgelendi. İnşa sürecinde Atatürk Orman Çiftliği arazisine zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen ve 750 milyon dolara mal olduğu belirtilen Ankapark için Akköprü Metro İstasyonu'nun yanına kurulan ofisin maliyetinin 1,7 milyon TL olduğu tespit edildi.

HURDAYA DÖNDÜ

"Turist rekoru" kuracağı iddiasıyla Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen Ankapark, beklenen ilgiliyi görmeyince, işletmecisi tarafından kapatıldı. Kısa sürede Başkentin göbeğinde demir yığını haline dönüşen tesisin girişlerine kilit vurulurken, personelin büyük bölümü işten ayrıldı. Çürümeye terk edilen oyuncakların bakımını yapmakla görevli personel de ödeme alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

ABB yönetimi, tesisin işletmesinin belediyeye devri için hukuki girişim başlattı. Kasım 2019 itibarıyla toplam zararı 111 milyon TL'ye ulaşan tesisi devralamayan ABB, tesise çıkan yollara, "Ankapark'ı geri almak için hukuk mücadelemiz sürmektedir" afişleri astı.

Halen belediyeye devri gerçekleşmeyen tesis için yapılan harcamalardan bir yenisi daha ortaya çıktı. 2014 yılında tesisin tanıtımı için 1 milyon 750 bin TL harcanarak Akköprü'ye ofis kurulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, alüminyum konstrüksiyon yapının kurulumu için 1,4 milyon TL, çadırın içine kurulan klima için ise 298 bin TL harcandı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Yapının içinde, Ankapark'a kurulan bazı oyuncakların sergilendiği bildirildi. Yapı, tesisin atıl kalmasıyla birlikte kısa sürede hurdaya çıktı. Tanıtım ofisi için harcanan parayla, "Toplam 10 köyün açıktan akan kanalizasyon sorununun çözülebileceğini" kaydeden ABB yönetimi, zararın tanzimi için hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Kaynak: Birgün