CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, işletmeci tarafından çürümeye terk edilen Ankapark'ın devri için açtığı davada yine sonuç çıkmadı.

Sahipsiz kalan ve zararın her geçen gün milyonlarca lira arttığı parkın işletmecisinin tahliyesi için yeni duruşma tarihi 15 Haziran olarak belirendi.

801 milyon dolar harcanarak yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark'ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmeyi feshetme kararına karşı işletmeci tarafından açılan dava mahkeme tarafından reddedilmiş, ancak Ankapark'ın tahliyesi konusundaki tedbir kararını kaldırmamıştı.

İşletmecinin Ankapark'tan tahliyesinin ele alındığı davada yine erteleme kararı alındı. Yargının Ankapark hakkında karar vereceği bir sonraki duruşma günü 15 Haziran olarak belirlendi.

VARİL YÜZDÜRÜLEREK YAPILAN HIRSIZLIK TESPİT EDİLMİŞTİ

Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkta en son çalınan kabloların varillere yüklenerek ve Ankara Çayı'nda yüzdürülerek çalındığı tespit edilmişti.

Kanunen belediye güvenlik personelinin içeriye giremediği parkın çevresinde zararın büyümemesi adına Anfa Güvenlik personelinin devriyeleri ise sürüyor.

801 MİLYON DOLARLIK TESİSE 50 BİN TL TEMİNAT!

Öte yandan Melih Gökçek'in işletmesi için anahtarlarını teslim ettiği 801 milyon dolarlık Ankapark, sadece 50 bin TL'lik teminata karşılık ABB'ye verilmiyor!