CiddiGazete- İstanbul’un ardından Ankara’da da ikinci baro kurulması için Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) resmi başvuru yapıldı.

"Çoklu baro" yasasının yürürlüğe girmesinin ardından avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin imza birden fazla baro kurulmasının önü açılmıştı.

İkinci baro için ilk girişim İstanbul’dan gelmişti. Şimdi Ankara’da ikinci baro için resmi süreç başladı.

Ankara’da 10 hukuk derneği bir araya gelerek, ikinci baronun kurulması için TBB’ye başvuru yaptı.

"YILLARIN ÖZLEMİYDİ!"

TBB’ye başvuru öncesinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan yeni baro kurucular kurulu üyesi Eyüphan Korkmaz, “Bu, yılların bir özlemiydi. Belki Ankara'daki bir tıkanıklığın, var olan sorunların çözümü noktasında tatlı bir rekabet içerisinde kronikleşmiş birçok mesleki soruna çözüm oluşturabilme noktasında diğer meslektaşlarımızın bir araya gelmesi noktasında bir gayreti. Bunun için bir araya gelsin" diye konuştu.

Korkmaz bütün avukatları kucaklayıcı bir yaklaşım içinde olacaklarını belirterek şunları söyledi:

"En son bu kanunun çıkmasının gerekçelerinden bir tanesi tüm Türkiye kamuoyunu yaralayan Ankara Barosu Başkanı'nın yaklaşımıydı. Belki bu bardağı taşıran son damlaydı ama bunun öncesinde gerek 15 Temmuz'da alınan tavırlar, Gezi olaylarında alınan yaklaşımlar, daha önceki genel kurullardan sonra oluşan diğer grupları hiçbir şekilde kucaklamıyor oluşları, var olan sorunları kronik hale getirdi. Bu da yeni bir oluşuma ihtiyaç duyulması gereğini doğurdu."