CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için sarı uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

Özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Birçok noktada binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. İtfaiye ekipleri, suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Sağanak nedeniyle su basan bir evde 21 yaşındaki genç bir kız hayatını kaybetti" dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hem vatandaşları uyardı, hem de yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diledi. Başkan Yavaş'ın açıklaması şöyle:

- Değerli Ankaralılar,

- Bugün kentimizde Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde 1 saat içinde ortalama 20 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış gerçekleşti.

- Bu süreçte 15 kurtarma vakası dâhil 1024 olaya müdahale ettik.

- Kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile saha çalışmalarını sürdürmekteyiz.

- Bugünkü sel felaketi sonucunda, Keçiören'de bulunan bir apartmanda -1. katta yaşayan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim.

- Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

- Kentimizde sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı saracağız.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden sağanak yağmurla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İlimizde akşam üzeri yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde ev ve işyerlerinin alt katlarında yer yer su baskınları yaşanmış olup; ekipler çalışmalarını sürdürmektedirler.

Diğer ilçelerimizde an itibariyle ciddi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN UYARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Ankara'da aniden başlayan gök gürültülü sağanak yağışlar Keçiören ve Yenimahalle ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde sürmektedir.

Ekiplerimiz ilgili tüm birimleriyle yağışın yoğun yaşandığı bölgeler başta olmak üzere teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Vatandaşlarımızın da yağışın olumsuz etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz"