CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı, vatandaşlarda beklenmedik tepkiye neden oldu. Haber duyulduğu andan itibaren halk fırınlara ve marketlere hücum etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yasağın kendilerine haber verilmeden alınmasına tepki gösterirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha yapıcı bir yaklaşım sergiledi.

Halkı sakin olmaya davet eden Mansur Yavaş'ın sosyal medya paylaşımları şöyle:

- Değerli Ankaralılar,

Ankara Valiliği ile irtibat halindeyiz. Ekmek dahil tüm acil ihtiyaçlarınız için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız.

Lütfen evlerinize dönün, biz sizin için görev başında olacağız.

- Kıymetli hemşehrilerim, Ankara Büyükşehir Belediyemize bağlı Halk Ekmek fabrikamız iki gün boyunca üretim yapmaya ve bayilere dağıtıma devam edecektir. Lütfen panik yapmayın, endişe etmenize gerek yok. Bu karar hepimizin sağlığı için. Merak etmeyin, #BirlikteBaşaracağız" ifadelerini kullandı.

- EGO, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği cumartesi-pazar günlerinde EGO otobüsleri ile saat 07.00-09.00 ve 16.30-19.30 arasında, sokağa çıkma muafiyetinde olan sağlık çalışanlarımız ile diğer vatandaşlarımıza hizmet verecektir.

ANKARAY ve Metro kapalı olacaktır.