CiddiGazete- Yenimahalle ilçesi Macunköy Mahallesi'nde bulunan ATB İş Merkezi'nde çıkan ve merkezdeki diğer bloklara da sıçrayan yangın 5.5 saatte kontrol altına alındı. Olayda itfaiye personelinin yanısıra, iş merkezindeki yedi vatandaş da yoğun dumandan etkilendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Yavaş, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiğini belirterek, "Bütün Ankara itfaiyesi burada. Söndürmek için uğraşıyorlar. İtfaiyeci arkadaşlardan rahatsızlananlar var. İçeride klor ve dezenfektan var; anormal şekilde depolamışlar. İnşallah söndürecekler yangını" dedi.

Mansur Yavaş, yangına 80 araç ve 450 personelle müdahale ettiklerini belirterek hem maddi, hem de manevi destekte bulunacaklarını söyledi.

YANGIN 5.5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin 5 buçuk saatlik çalışmalarının ardından kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri de hasar tespit çalışmaları için alana geldi.

İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı yangında bazı itfaiye görevlileri dumandan etkilendi.

AKP ANKARA MİLLETVEKİLİ ZEYNEP YILDIZ'DAN AÇIKLAMA

Yangın alanında incelemelerde bulunan AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, yaklaşık üç saattir alanda olduklarını söyledi.

Yıldız, "Bu süreç içerisinde Keçiören, Mamak ve Sincan Belediye itfaiyelerinin de sürece destek verebileceğini ifade ettik. Büyükşehirin bu noktada henüz ihtiyaç olmadığı şeklinde bir geri dönüşü oldu" diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğünden de bir aracın ihtiyaç halinde müdahale için bekletildiğini bildiren Yıldız, yangın nedeniyle iş yerleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İTFAİYE EKİPLERİ DE DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangının, iş merkezindeki bir restoranın elektrik kontağından çıktığı ve daha sonra bitişiğindeki dezenfektan deposuna sıçradığı belirtildi. Söndürme çalışmaları sırasında bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi. Yoğun duman içinde kalarak etkilenen itfaiye çalışanlarına ambulanslarda müdahale edildi.