CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankapark'ı işletmeciden geri alıp faaliyete geçirmek için verdiği hukuk mücadelesi sürerken, parktaki zarar her geçen gün artmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan israf sayfasında 801 milyon dolarlık maliyeti kalem kalem açıklanan ve kullanılamaz hale gelen Park'ta Anfa ekipleri, parktaki kabloların çalınmasına karışan şahısları yakalayıp emniyet güçlerine teslim etti.

Parkın içinde görev yapamayan Anfa Güvenlik ekipleri, kamu zararının büyümemesi adına park çevresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanlarda yaya ve motosikletli olarak görev yapmaya devam ediyor.

DURUŞMA GÜNÜ: 28 ŞUBAT 2022

Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusundaki belirsizlik ise sürüyor.

Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki dava halen devam ediyor. Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin bir sonraki duruşma gününü 28 Şubat olarak belirlediği ANKAPARK'ın ABB'ye teslim edilmemesi, alanın tamamen sahipsiz kalmasına, kablo hırsızlığı ile diğer hırsızlık vakalarının artmasına ve zararın her geçen gün katlanmasına sebep oluyor.