CiddiGazete

Aralık ayı toplantısının ilk oturumunu gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tahrik ve provokasyonlarını sürdüren AKP grubu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında gerginlik yaşandı.

ASKİ’nin 350 milyon liralık borçlanma talebi görüşülürken söz alan AKP Meclis Üyesi Bekir Yıldız, 1994 yılında Refah Partisi olarak kazandıkları belediyede CHP’nin sayıca üstün olduğunu hatırlattı. Bekir Yıldız’ın “6-7 ay Ulus’taki taş binada savaş yaptık. Bizi çalıştırmadılar” demesinin üzerine oturumu yöneten Başkan Mansur Yavaş, Yıldız’a “İyi mi oldu başkan? Kötüydü değil mi? Niye aynısını yapıyorsunuz?" diye serzenişte bulundu.

CHP ve İYİ Partili üyelerin Mansur Yavaş’ı alkışlaması üzerine Bekir Yıldız, “Sayın Başkan bizim işimiz artistlik değil” dedi. Yıldız’ın “artist” sözü üzerine Meclis’te gerginlik yaşandı.

Mansur Yavaş, Yıldız’dan sözünü geri almasını isteyerek mikrofonu kapattı ve oturuma ara verdi. Yavaş Meclis’ten ayrılırken, AKP ve CHP’li üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.

AKP VE MHP BELEDİYEYİ KİTLEMEYE ÇALIŞIYOR

Aradan sonra tekrar kürsüye gelen Sincan eski belediye başkanı Bekir Yıldız, “Sizi kıracak cümleler kullanmam. Rolünüzü çok iyi oynuyorsunuz. Söylediğim hakaret değil övgüdür” dedi. Yıldız’ın sözlerinin ardından oylanan teklif, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

"YARDIM KÖMÜRÜNÜ İNTERNETTEN SATIYORLAR"

Öte yandan, Meclis'te “belediyenin yaptığı sosyal yardımlara” ilişkin tartışma yaşandı. AKP’li meclis üyelerinin, “Partizanlık yapılarak kesilen yardımlar var” iddiasına cevap veren Mansur Yavaş, “2019 yılında dağıtılmak üzere alınan 300 bin yardım paketinin 156 bin paketi, 31 Mart seçimlerine kadar dağıtılmış. Yani 6 ayda dağıtılması gereken yardım, seçim nedeniyle üç ayda verilmiş. Yardımlarda kişiye özel sorunlar da yaşanmış. Mesela biri belediyenin yardım kömürünü ‘let go’da satışa çıkarmış” dedi.