CiddiGazete- ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'nın kırsal mahallelerine yönelik içme suyu temini çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, 2020 yılı nüfus verilerine göre 30 bin kişinin yaşadığı Bala’da ihalesi yapılan 3 bin metreküp kapasiteli yeni su deposunun kısa bir süre içinde hizmete gireceğini açıkladı.

YENİ DEPO BAYRAM SONRASI DEVREDE

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Tütüncübaşı ile birlikte Göztepe Mahallesi’ndeki su deposunda incelemelerde bulunan Öztürk, özellikle büyük sıkıntı yaşayan Abazlı, Ergin, Aydoğan, Aşıkoğlu, Yeniköy, Yöreli, Koçyayla ve Ahmetçayırı Mahalleleri ile Ergin Yaylası’nın su sorununun çözüleceğini söyledi.

Deponun çıkış borusuna yapılacak bağlantı ile Bala merkezinin yanı sıra uzak mahallelere su sağlayan 2 kola su verileceğini de ifade eden Öztürk, şu bilgileri verdi:

"Bala’da 400 metreküplük bir su depomuz bulunuyor ancak ilçe için yetersiz kalıyor. Bayramı müteakip bir hafta içinde buyeni depoyu da hizmete almayı planlıyoruz. Yeni su depolarının yapımına devam ederken bir yandan da mevcut depoların bakım ve onarım işlerini yapacağız. Çünkü kırsal bölgelerdeki en büyük sorunumuz geçmişte yapılıp artık özelliğini yitirmiş olan, büyük ölçüde sızdırmazlık sorunu bulunan mevcut depolar. Bunların tamir edilmesi ile ilgili bu ayın 27'sinde büyük bir ihalemiz var. Umut ediyorum ki 1 yıl içinde Ankara'nın kırsal mahallelerinde içme suyu anlamında ciddi çözümlere ulaşmış olacağız."

"ERGİN YAYLASI’NDA 100 YILDIR SU YOK"

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Tütüncübaşı ise Karadalak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden depoya su aktarılacağını vurgulayarak, "Hattımız hazır sadece işletmesel sorunları giderip arıtılmış sağlıklı suyu depoya ulaştıracağız. Böylece bu bölgenin içme suyu sorunu inşallah tamamen çözülecek" dedi.

Ergin Mahallesi Muhtarı Mehmet Menteşede deponun Bala ilçesinde yaşayan vatandaşları büyük ölçüde rahatlatacağını ve ilçenin suya kavuşacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Başkanımız Sayın Mansur Yavaş bize verdiği su sözünü yerine getirdi, Ergin Mahallesi adına kendisine ve genel müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Böylece Aydoğan, Aşıkoğlu ve Ergin Mahalleleri arasında cazibe ile suyumuz gelecek. Ergin Yaylası da benim mahalleme bağlı. Burada durum daha da vahimdi. Köyümüz yine arada su alıyordu ama Ergin Yaylası’nda 100 senedir su yok. Onun için de suyun gelmesi çok büyük bir gurur."