CiddiGazete- Türkiye'yi Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor'lu milli güreşçiler Taha Akgül, Süleyman Atlı ve Süleyman Karadeniz yurda döndü.

Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Taha Akgül ile Süleyman Atlı ve Süleyman Karadeniz'i Esenboğa Havalimanı'nda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, ASKİ Spor Güreş Şube Sorumluları Reyhan Nazlı ve Mustafa Yüce, antrenörleri, aileleri ve çalışma arkadaşları Türk bayraklarıyla karşıladı.

OLİMPİYATLARDA İKİNCİ MADALYA

Serbest güreşte 8 Avrupa, 2 dünya, 1 de olimpiyat şampiyonluğu bulunan Taha Akgül, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak 2 olimpiyat madalyasının sahibi oldu.

TAHA AKGÜL'DEN BAŞKAN YAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ASKİ Spor'a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Taha Akgül, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Olimpiyat Oyunlarında altın madalyayı kazanmayı çok istiyordum ama maalesef bronz madalya kazanabildim. Çeyrek final maçında beklemediğim bir mağlubiyet aldım ama repesajdan gelip bronz madalyayı da almak çok önemliydi. ASKİ Spor, Türkiye'nin en büyük kulübü ve Ankara'ya 2 madalya kazandırdık. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederim."

Olimpiyat oyunlarında serbest stil güreş dalında ASKİ Spor'u temsil eden milli güreşçilerden Süleyman Karadeniz duygularını şu sözlerle ifade etti: "Olimpiyat oyunlarında elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalıştık. Oraya madalya için gittik ama nasip olmadı. Son saniyelerde elimizden kaçan bir madalya oldu. Paris Olimpiyatlarında altın madalya kazanmayı çok istiyoruz."

2016'dan beri Tokyo Olimpiyatlarına hazırlandığı vurgulayan Süleyman Atlı, "Tokyo Olimpiyatları'na şampiyon olmak için gitmiştim. Bu olimpiyatlarda madalya kazanamadım ama Paris'te ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil ederek kariyerimde tek eksik olan olimpiyat madalyamı kazanmak istiyorum" diye konuştu.