CiddiGazete- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hükümetin kademeli elektrik tarifesi ile ilgili yaptığı çalışmaya tacirlerin de dâhil edilmesi gerektiğini kaydederek, "Ticaretin sağlıklı bir şekilde devamı açısından işletmelere eşit koşulların sağlanması önemli. Elektrikte indirimli tarife, esnaf-tacir ayrımı olmadan tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uygulanmalı" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediği ve esnafa indirimli tarife öngören düzenlemeye ATO üyesi ticari işletmelerin de dâhil edilmesini isteyen Baran, üyelerinin son dönemdeki yüksek elektrik faturalarını ödemekte zorlandığını vurguladı.

Ticarette aynı sektörde faaliyet gösteren ve farklı kuruluşlara kayıt olan işletmelerin eşit uygulamaya tabi tutulması gerektiğini ifade eden Baran, "Birçok işletmede elektrik faturaları kira giderlerini geçti. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bu gider kaleminden çok fazla etkilendi. Birçok işletme için sürdürülebilirliği olmayan yüksek elektrik faturalarına indirimli tarife, reel sektörün devamı açısından çok önemli" diye konuştu.